"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fattigmansleica

Jag skrev i min blogg den 29/2 om en möjlig väg för Leica. Visst jag skulle vilja ha en sådan kamera som jag beskrev men förmodligen skulle jag inte har råd... Som småbarnsförälder så räcker lönepengarna bara till livets nödtorft och inte till så mycket mera. Visst jag drar in en del pengar på bildförsäljning och på min handel & vandel och detta har hitintills bekostat min utrustning och lite till.

Tidigare så hade jag alltid med mig en liten smidig Olympus XA eller Minolta AF-S i jackfickan för att kunna fånga de snabbt flyende ögonblicken. Men sedan jag gick över till digitalt så har de små smidiga kamerorna blivit liggande. Jag har saknat ett digitalt fickvänligt alternativ, då min 1.5 kilos 1Ds är allt annat än fickvänlig och den väcker lite för mycket uppmärksamhet vid gatufoto. I förra veckan beslöt jag mig för att kompromissa och slog till på en fin fickvänlig begagnad Ricoh GR-digital (det känns skönt att handla begagnat och inte göda kapitalet i onödan!).

Ricoh'n är en hyffsad fattigmans Leica, den har sina fel och brister, men den är ändå bättre än ingen kamera. Kanske, kanske kommer jag att ändra mitt dogma-löfte till Ricoh GR Digital, 100 Iso och svartvittläge, jag får se hur det blir när jag har gatufotat med den ett tag. Men jag tror att Ricoh'n kommer att bli en bra fickvänlig kompromiss för mig tills det har kommit något bättre och prisvänligt alternativ inom ett par år.

Dagens låt: 
Hand in Glove - The Smiths

//ChasidAdded 2008-03-10 11:47 | Permalink | Comments (2) | Comment

Berlinmuren

Marcia och jag hittade en bit av Berlinmuren när vi var ute på
vår promenad utmed Lillån. Ricoh GR-D. 1/30, f 3.2


Dagens låt: Fools Gold - The Stone Roses

//ChasidAdded 2008-03-09 18:13 | Permalink | Comments (0) | Comment

Är fotografer otrendiga?

Läste precis en artikel på nätet som jag tänkte dela med mig av:
Journalister är sämst klädda

I stort så håller jag med Moderådets VD Lotta Ahlvar, journalister och fotografer är överlag dåligt klädda och behöver rycka upp sig ganska så ordentligt. Fotovästen som har sitt ursprung i fiskevästen är praktisk men ful. Ett råd till otrendiga fotografer - ta gärna de gamla franska gatufotograferna som föredömme, de hade känsla för klassisk stil och deras lilla Leica gled smidigt ned i kavajfickan när den inte behövdes!

Välutrustad fotograf i matchande fotoväst
(
Fotografen på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra, han är synnerligen lämpligt klädd för en fotosejour i det glömda rummet långt borta från storstädernas hets och fina salonger och Contaxen är ett tecken på stor stilmedvetenhet)

Dagens andra låt: Superfly - Curtis Mayfield

//ChasidAdded 2008-03-07 18:43 | Permalink | Comments (19) | Comment

Mer foton i bloggarna!

Det vore trevligt att få se fler foton i bloggarna här på Fotosidan! Jag brukar lägga in ett foto eller två i mina blogginlägg, men det är inte alltid som fotona anknyter till texten som jag skriver. Men det är ändå rätt så trevligt att pynta sin text med ett foto eller fler. Jag har missat att ta med foton några gånger i mina blogginlägg, från och med nu så ska det alltid finnas minst ett foto i min blogg!Varnhems klosterkyrka


Vill du se bilden i större format tryck här

Dagens låt: Guns of Brixton - The Clash

//Chasid

Added 2008-03-07 14:55 | Permalink | Comments (6) | Comment

Alive and kicking!

Det har inte blivit så mycket skrivet i min blogg denna månad, men jag vilar inte på lagrarna utan håller på att fila på några framtida blogginlägg!

Det här med bloggande kan lätt bli en tävling. Men jag skriver inte för att synas utan för att jag helt enkelt tycker att det är kul! En del månader kan det bli många blogginlägg och andra månader mindre. Därför har jag medvetet valt att inte ha någon eller flera räknare som registrerar besöksantalet, mycket för att komma ifrån "tävlingsmomentet" och inte spotta ur mig allt för många meningslösa blogginlägg som det här :-)

<Edit>  Ett förtydligande för att undvika eventuella missförstånd. Detta är mina högst egna funderingar, de rör uteslutande mitt eget bloggande och är inte menat som ett angrepp på andra bloggare här på Fotosidan! <Edit>Smögenbryggan

Vill du se bilden i större format tryck här 

Dagens låt: Gimme Shelter - The Rolling Stones

//ChasidAdded 2008-03-05 15:39 | Permalink | Comments (4) | Comment
First Prev 1 2 3 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer