"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fattigmansleica

Jag skrev i min blogg den 29/2 om en möjlig väg för Leica. Visst jag skulle vilja ha en sådan kamera som jag beskrev men förmodligen skulle jag inte har råd... Som småbarnsförälder så räcker lönepengarna bara till livets nödtorft och inte till så mycket mera. Visst jag drar in en del pengar på bildförsäljning och på min handel & vandel och detta har hitintills bekostat min utrustning och lite till.

Tidigare så hade jag alltid med mig en liten smidig Olympus XA eller Minolta AF-S i jackfickan för att kunna fånga de snabbt flyende ögonblicken. Men sedan jag gick över till digitalt så har de små smidiga kamerorna blivit liggande. Jag har saknat ett digitalt fickvänligt alternativ, då min 1.5 kilos 1Ds är allt annat än fickvänlig och den väcker lite för mycket uppmärksamhet vid gatufoto. I förra veckan beslöt jag mig för att kompromissa och slog till på en fin fickvänlig begagnad Ricoh GR-digital (det känns skönt att handla begagnat och inte göda kapitalet i onödan!).

Ricoh'n är en hyffsad fattigmans Leica, den har sina fel och brister, men den är ändå bättre än ingen kamera. Kanske, kanske kommer jag att ändra mitt dogma-löfte till Ricoh GR Digital, 100 Iso och svartvittläge, jag får se hur det blir när jag har gatufotat med den ett tag. Men jag tror att Ricoh'n kommer att bli en bra fickvänlig kompromiss för mig tills det har kommit något bättre och prisvänligt alternativ inom ett par år.





Dagens låt: 
Hand in Glove - The Smiths

//Chasid

Added 2008-03-10 11:47 | Read 6721 times. | Permalink
Kanske att Sigmas DP1 kan vara något som passar här? Fickvänlig, vidvinklig, rimligt stor sensor och, åtminstone jämfört med Leica, rimligt pris.
Ska bli spännande att se hur marknaden tar emot den här typen av kamera!
Svar från Chasid 2008-03-10 12:54
Sigma DP1 skulle säkert passa mig men priset blir nog tyvärr lite för högt för mig. Richon får nog följa med ett par år!
Mvh//Chasid
Jag är sugen på både ricoh och sigman, å just nu har jag sett ricoh gr1 för 1995:-! (finns på www.scandinavianphoto.se) måste nog bestämma mig snabbt efter att ha skrivit det här, men det fanns trots allt 20st kvar så jag vågar =)
Svar från Chasid 2008-03-10 19:18
En ny Ricoh GR-D för 1995 kr då tycker jag att du ska slå till! Det är mycket kamera för pengarna och den glider smidigt ned i kavajfickan!
Mvh//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer