"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

JAYER är en skoningslös plats



Jayer är en byggnad i St. Petersburg där alla moraliska regler och lagar har satts ur spel och i princip allt kan hända. Här säljer unga kvinnor sex till inresta byggnadsarbetare och här flödar droger såsom GHB och heroin. På våren, sommaren och hösten håller ravepartyna på långt in på småtimmarna och ett par rum i byggnaden dränks i ljus och musik.

Trots att det är en mycket farlig plats att vistas på kommer många ungdomar från St. Petersburg till Jayer för att festa och söka spänning. För en del av dem kommer besöket på Jayer att förändra deras liv. Några kommer att introduceras för droger och bli missbrukare, några kommer att bli HIV-infekterade på grund av smutsiga sprutor och oskyddat sex. Några ungdomars liv kommer att ta slut på grund av en överdos. Jayer är en skoningslös plats som redan har en hel del liv på sitt samvete. Jayer är gatuslang för en kvinna som är beredd att ställa upp på alla slags tänkbara och otänkbara sexuella tjänster, de moraliska reglerna och lagarna är helt satta ur spel.

Snart är mitt nästa reportage om de glömda barnen i Ryssland färdigt och Jayer kommer att spela en ledande roll i det reportaget. Jag kommer även att lägga upp ett bildreportage från Jayer på mitt Flickr-konto som du hittar här: www.flickr.com/photos/chasid68/

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-04-17 08:49 | Read 4760 times. | Permalink
Det ser rätt lugnt och ofarligt ut på bilden ;)
Svar från Chasid 2013-04-17 11:28
Tack för din kommentar Magnus :)
Skenet bedrar! :) Det finns betydligt fler bilder och en skarp text som ska följa med reportaget. I och med att min säkerhet inte kunde garanteras och att jag inte ville vara i vägen för outreach-teamet som jag följde med så har jag dock inga bilder från ravepartyt som började en timma efter att jag åkt tillbaka till hotellet.
/Mikael Good
froderberg 2013-04-17 11:50
Ska bli spännande att se
Kanske lite som `Garaget´ i Hamburg på 70-talet??

/Stephan



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer