"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leica är ett säkert kort för att boosta besöksstatistiken

Die Silbervetter und der reporter

En gyllene regel för att få många läsare på Fotosidan är att skriva om Leica och gärna använda varumärket i rubriken till blogginlägget. Oavsett vad man än tycker om Leica har företaget en utsökt förmåga att röra upp debatter och ibland hettar känslorna till.

Emma, Riga, Latvija © Mikael Good, 2008

Jag bryr mig inte så mycket om varumärken, jag använder kameror som jag trivs med och jag skriver om det jag känner för utan att bry mig speciellt mycket om att jag får många läsare eller inte. Missförstå mig rätt jag tycker det är kul att just du läser min blogg och det är kul att jag kan bibehålla intresset för min blogg hos mina läsare efter alla dessa år som bloggare.

Cornel and his best friend

Men det är inte artiklar om Leica eller andra kameror som har lockat mest läsare till min blogg. Artiklarna som har haft flest läsare är mina socialreportage från Lettland och Ryssland. Även mina reportage om romernas och rudarernas situation har nått en stor skara läsare. För mig är bloggen ett forum där jag kan bjuda mina läsare på merläsning och visa fler bilder än i tryckt media. Det har även hänt att jag har lagt upp genomarbetade reportage som av olika anledningar inte har kommit med i någon tidning direkt i min blogg.

Mother on the doorstep

Jag är tacksam för att jag har fått möjligheten att träffa många starka människor runt om i världen och göra reportage om dem. Alla möten med kämpande människor som jag har haft genom åren har gett mig ett större perspektiv på tillvaron och gjort mig mer förnöjsam med det som jag har.Som ni säkert känner till har jag fått en hel del artiklar och bilder publicerade de senaste tio åren och mina bilder från Rumänien har nått en mångmiljonpublik. Men trots framgången vårdar jag min blogg ömt. Oavsett om jag har en eller flera miljoner läsare kommer jag att fortsätta att skriva artiklar och ladda upp bilder i bloggen så länge som jag tycker att det är kul. Jag är medveten om att jag kanske inte är så bra på att svara på kommentarer. Men jag är självklart mycket tacksam för alla kommentarer och glada tillrop som jag får från mina läsare!

Children, Tufanu

I albumet Greetings from Pauleasca kan ni se fler bilder från Rumänien: https://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157649562924582/

Bye, bye uncle

Text och foto: Mikael Good

Added 2015-03-13 07:40 | Read 8208 times. | Permalink
Det är en bra och tankeväckande blogg du har så jag följer dig även ifortsättningen. Jag regerade på en bild tidigare och blir lite påmind även den här gången när jag ser den andra bilden nerifrån.
Min fru och dotter jobbar i skolans matbespisning. 3 eller 5 olika sallader, 3 sorters maträtter. Lik förbannat är det föräldrar och skolungar som gör inget annat än gnäller över skolans mat. Öser på överfulla tallrikar och slänger hälften. Blir dom tillsagda svarar dom med att rapa personalen i ansiktet. Hotar personalen med stryk ropar ungarna på Bris. Ringer personalen till föräldrarna blir föräldrarna förbannad. Mina barn gör inte så.
När jag ser dina bilder tänker jag : Får dom här barnen och ungdommarna tre rätter i skolan, får dom över huvud taget gå i skolan. Det är bra att vi har nått en hög standard men jag skulle vilja säga som Anders Björk sa : ( du ) ni ska lära er att veta hut !
Sten(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventynine as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer