"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Paul Hansen effekten

Aigars bed

Skriver man "Photojournalist Sweden" i sökfältet på google återfinns mitt namn och mina bilder högt upp bland sökresultatet. Nu kanske det inte är den mest använda sökfrasen på google men i samband med att Paul Hansen vann World Press Photo tidigare i år har de internationella besöken ökat betydligt till mina båda bloggar och mitt flickrkonto. Jag hade räknat med att få mellan 1000-1500 besök per år till mitt flickrkonto när jag startade upp kontot i december förra året. Nu är det nästan 13.000 besök! Och antalet läsare i min blogg på blogspot har mer än fördubblats sedan årets början och besöken från Ryssland och USA är ungefär lika många som de från Sverige.

Lisa outside her old room

Det är nästan så att man skulle kunna tala om en Paul Hansen effekt. Men det är inte hela sanningen bakom den ökade besöksfrekvensen. Mitt namn figurerar på en hel del listor över fotojournalister och reportrar världen över och jag har en del namnkunniga följare som har rekommenderat mina inlägg till sina läsare. Även om det är lite motvilligt måste jag ändå erkänna att jag inte längre är något direkt okänt namn vare sig som fotograf eller som skribent. De som känner mig vet att jag helst av allt står i bakgrunden och lyfter fram enkla kämpande människor i rampljuset. Jag har valt att lyfta fram kämpande ensamstående kvinnor såsom Lisa, Aina, ReginaSveta med flera. Kan jag nå ut till en betydligt större publik med deras berättelser och se till så att de får det stöd och den hjälp som de behöver, ja då kan det till och med vara värt att bli lite känd på kuppen!

Mother on the doorstep

Trots "framgången" tänker jag inte spinna vidare på den, faktum är att jag helst inte vill arbeta som fotograf eller reporter på heltid. Jag trivs bra med att arbeta som informationsansvarig på en biståndsorganisation där skrivande och fotograferande är en del av arbetsuppgifterna. Att arbeta som informationsansvarig är ett mycket varierande arbete, ena dagen skriver jag en redaktionell text, andra dagen planerar jag en kampanj och den tredje dagen skissar jag på en insamlingsstrategi. Men oftast gör jag allt på en och samma gång och framförallt slipper jag stå i det direkta rampljuset :)

Mother and Daughter

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-09-17 14:09 | Read 12520 times. | Permalink
Kul att det jobb du gör röner uppmärksamhet tycker jag.
Svar från Chasid 2013-09-17 14:52
Tack för din kommentar Annelie :)
Framförallt är jag glad att kvinnorna som jag skriver om blir uppmärksammade och får hjälp.
/MIkael Good
Dina bilder kan ju faktiskt få folk att uppmärksamma problem (till skillnad från mina kattbilder och annat trams), men har du verkligen inte fler besök än så på din flickr? Jag kollade stats på min och konstaterade att jag totalt har haft 230000 besökare, och fler än tusen bara igår - mina bilder är inte i närheten av de du visar här så det låter som alldeles för lite.

Till Bert vill jag svara att det kanske är läge att sluta gnälla och i stället göra något konstruktivt. Förstår ärligt talat inte varför allla gamla bittra gubbar ska klaga på allt här på FS (och jag är själv en gammal bitter gubbe).
Mikael Good 2013-09-18 10:58
Tack för din kommentar Anders :)
230.000 besök och flera tusen per dag! Marknadsföraren i mig skulle gärna vilja ta del av det framgångsreceptet! :) Jag jobbade ideellt med bevakningen på en ganska så stor musikfestival i somras under min semester och den flickrsidan som jag skapade för festivalens räkning, där bilder regelbundet laddades upp hade inte ens 1000-besökare per dag under de mest intensiva festivaldagarna, trots att intresset för sidan var stort.
/Mikael Good
Anders F. Eriksson 2013-09-18 11:37
Många besökare är inte allt - det är ju kvaliteten på besökarna som är viktigt ;)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number nineteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer