"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Är du en bitter gammal dokumentärfotograf?

Det finns kanske de som tror att jag är en bitter gammal dokumentärfotograf. Men sanningen att säga är jag allt annat än bitter. Trots allt tillhör jag den relativt lilla skaran som har eller haft möjlighet att jobba och få betalt för att göra reportage om ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Och jag har fått göra jobb som många andra dokumentärfotografer och reportrar bara drömmer om att få göra. Men å andra sidan är jag inte rädd för att realisera min drömmar och se till så att de går i uppfyllelse och det kanske är en anledning till att jag har fått åka på en del reportageresor genom åren.

Här hittar du en del av de reportagen som jag har gjort: Reportage om människor i Kina, Lettland och Ryssland

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Added 2013-04-16 18:14 | Read 4916 times. | Permalink
Nä, jag tycker du verkar vara en seg jävel som aldrig ger upp:-) Fast ibland kan jag undra om du inte borde det och söka jobb som något annat, som du inte brinner för. Bara för att det är trevligt att få vara behövd och tjäna pengar.

Fina bilder, och kämpa på!
Svar från Chasid 2013-04-16 21:16
Tack för din kommentar Martin :)
Som gammal kämpe har jag kvar min fighter-mentalitet och som du skriver så ger jag mig inte i första taget! :) De senaste åren har jag sökt runt 300-400 jobb som jag inte riktigt brinner för men som jag ändå skulle klara av att sköta på ett exemplariskt sätt. Tyvärr har jag inte fått något av dem trots att jag har varit ytterst nära några gånger... Jag är definitivt inte kräsen med jobb och för min del är i stort sett vilket arbete som helst bättre än arbetslöshet.
/MIkael Good
Bittra gamla fotografer kommer ingenvart, men du bör nog åter igen tänka på att väldigt mycket av det som läses på nätet läses på surfplattor (framför allt iPad), och de kan inte visa flickrs bildspel. Så, om du vill nå ut till en större publik (som kanske vill anställa dig) måste du göra om och göra rätt ;)
Mikael Good 2013-04-17 08:31
Tack för din kommentar Anders :)
Jag tycker att det är dåligt av surfplattstillverkarna att de fortfarande inte kan göra produkter som fungerar med befintliga format. Men det är enkelt löst, så vitt jag förstått är det bara att klicka på den över rutan så kommer du til en sida som du kan kolla på i din padda. Om du inte gör det så kommer länken här: http://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157632675243937/
/Mikael Good



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eleven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer