"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag ska avslöja en liten hemlighet

De flesta tycker inte att man ska avslöja sina hemligheter. Hemligheter ska enligt dem helst döljas i små mörka rum djupt inne i vårat innersta. Nu är det så att jag tror att allt som ligger dolt i mörkret kommer att komma fram i ljuset en dag och då är det egentligen lika bra avslöja sina hemligheter direkt och på så vis gör de mindre skada.

Innan jag avslöjar min lilla hemlighet vill jag passa på att rikta ett stort TACK till alla er som följer min blogg :) Bloggen har nu haft lite mer än 430.000 läsare sedan starten. Jag har även hunnit med att publicera mitt 802 inlägg. Jag tar nu sikte på 1000 inlägg, sedan får vi se vad som händer.

Nu tänker jag inte hålla er på sträckbänken längre. Det är dags att avslöja min lilla hemlighet. I januari hade jag planer på att köpa en Fuji X100. I samma veva som jag skulle köpa Fujin ramlade jag över en mycket billig Leica M8. Möjligheten att kunna byta objektiv gjorde att jag köpte Leican. Vänta lite nu, backa bandet! Leica och billig går väl inte riktigt ihop sig? Frågar sig säkert vän av ordning. Faktum är att Leican tillsammans med ett Summicron-C 40/2,0 var några hundralappar billigare än en bättre begagnad Fuji X100. Det händer att den fattige har en sked när det regnar manna :)

Jag håller med om att Leicaobjektiven är dyra men som tur är finns det både billiga och bra Zeiss- och Voigtländerobjektiv att köpa. Voigtländer 15 och 21 är riktigt bra och kompakta objektiv som går att köpa för en riktigt rimlig peng. De båda objektiven har i vart fall landat i min kameraväska och jag är mycket nöjd med dem.

Till sist avrundar jag mitt inlägg med en porträttbild på en beduin som jag lärde känna tidigare i år. Det finns de som undrar hur jag går till väga när jag tar porträtt. Svaret är att jag umgås fram mina bilder och när rätt ögonblick infinner sig sätter jag bilden på 1-3 rutor. I det här fallet tog jag 2 bilder. Bilden togs med hjälp av ett 40 mm objektiv och en Leica M8.

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Added 2012-10-03 11:59 | Read 9249 times. | Permalink
JA, det var verkligen ett fint porträtt!
Mycket fint, möjligen saknas de allra svartaste tonerna något för att det ska se helt realistiskt ut.
Bra! Utsökt porträtt!
Vackert porträtt!
Tack för alla positiva kommentarer :)
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer