"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Varför fotograferar du?

Det finns de som undrar varför jag fotograferar? Jag kan tyvärr inte ge er hela svaret på den frågan nu. För jag kommer nog att fundera på den frågan under resten av mitt liv utan att komma fram till något fullständigt svar. Men jag kan ge er en del av svaret på frågan redan idag; Svaret är att både pennan och kameran är redskap som jag använder för att få vara med och förändra tillvaron för andra människor. 

Jag blir faktiskt själaglad varje gång som jag får använda mina kreativa gåvor på ett sådant sätt att jag tillsammans med andra människor och deras gåvor får vara med och lyfta upp en medmänniska i kris: http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/stulen-identitet.htmText och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved

Added 2012-10-01 08:49 | Read 8096 times. | Permalink
Jag frågade Pettersen en gång när han höll ett föredrag i Uppsala varför han fotograferade. Han svarade omg jag är så usel på att rita. Men det kanske inte gäller dig /bert
Svar från Chasid   2012-10-01 09:15
Tack för din kommentar Bert :)
Det var ett bra svar från Anders :) Det där med att inte kunna rita gäller dock inte mig. Tidigare har jag arbetat som illustratör och i grund och botten är jag konstnär.
/Mikael Good
För att det är så kul och för att jag inte kan måla.
Eugene Smith är en av de främsta förebilderna, som visat att man kan använda kameran för att påverka människors levnadsvillkor. Det gör honom till en verkligt stor fotograf.
Svar från Chasid   2012-10-01 09:38
Tack för din kommentar Urban :)
Eugene Smith är en stor förebild både som fotograf och medmänniska för mig.
/Mikael Good
Det är aldrig någon som har frågat mig om varför jag fotograferar.Men om någon skulle fråga så skulle jag svara.Det är kul.
Svar från Chasid   2012-10-01 19:06
Tack för din kommentar Kenneth :)
Du har helt klart rätt i att det är kul att fota men det är även kul att få vara med och hjälpa andra med det som man tycker är kul att göra.
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer