"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Lögnen har gjorts till sanning och sanningen har gjorts till lögn.

Människor tränger allt djupare in i sitt jag, mig och mitt utan att ta någon som helst notis om världen utanför sina lätt förljugna livsbubblor. I hög fart stryker bilarna förbi några decimeter från mig och grabben när vi cyklar till dagis. Ett människoliv i Sverige idag verkar inte vara mer värt än ett par sekunders intjänad restid…

Det vrids och vänds på argumenten för eller emot olika prylar som vi köper för att trösta våra trötta sinnen med. Egentligen är alla diskussioner om prylar ganska så meningslösa. Vad gäller kameror  och objektiv så skulle diskussionen föras med bilderna som vi tar och inte med meningslösa siffror, diagram och felaktiga påståenden. Det är sådant som bryter ned den goda diskussionen och för in den på den mörka planhalvan där prestige, ilska och förtal härskar.

Ge dig inte in i meningslösa diskussioner och strider om ord sådant bryter bara ned. Frasen når mig från ryggmärgen. Jag lyssnar på den och bestämmer mig för att försöka undvika att ge mig in i fler meningslösa diskussioner i framtiden.

Vi lever i ett samhälle där lögnen har gjorts till sanning och sanningen har gjorts till lögn. Snart kommer lögnen att avslöjas och när sanningen om lögnen blir uppenbarad för oss, då kommer våra lätt förljugna livsbubblor att spricka och då kommer det att bli ordentlig fart på det här landet.


Statusjägare med statusmarkör eller dokumentärfotograf med tidsmaskin?

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Added 2012-09-27 11:44 | Read 9302 times. | Permalink
Man skall vara ytterst selektiv när man väljer sina strider. Du har rätt! Pengar och prylar värmer en stund, ungefär som att pinka i byxan. För mig har givandet blivit större glädje än att få. Mina pengar har sannolikt större verkningsgrad i ett fattigt land.
Svar från Chasid 2012-09-28 08:12
Tack för din kommentar D76 :)
Jämförelsen mellan nya prylar och att pinka i byxorna för att bli varm var en bra jämförelse :) Det är saligare att giva än att få.
/Mikael Good
Jag har aldrig gett mig in i det här som du snackar om - så har jag heller inget att dra mig ur. Visst innehåller vår moderna tid en stor mängd rent befängda inslag. Exempelvis att bloggaren drar av en stor mängd bilder på eftermiddagen för att hinna ladda upp på kvällen - när man vet att berömda fotografer får till en bra bild bara då och då. Eller att unga människor känner sig pressade att ligga online med hela sitt liv. Redogöra för vilka affärer dom besöker, vad dom käkar till lunch, och så vidare. Självkänslan är tydligen helt i botten på sina håll. Då är det nära till hands att både föra ett pseudoliv, och att föra pseudodiskussioner.
Bra beslut att titta lite efter meningsfulla diskussioner. Kanske det inte bara är diskussionsämnen som behöver bytas ut - utan rent av en del personer?
Svar från Chasid 2012-09-28 08:14
Tack för din kommentar Peter :)
Det låter som en bra regel för att undvika helt meningslösa strider om ord. Det här med 15 minuter i rampljuset blir allt viktigare och syns man inte i dagens informationssamhälle så finns man helt enkelt inte...
/Mikael Good
Ger mig ytterst ogärna in i diskussion och håller mig mest till sanning, då behöver jag inte komma ihåg vad jag sagt..
Svar från Chasid 2012-09-28 08:16
Tack för din kommentar Gunte :)
Sanningen är helt klart mycket lättare att komma ihåg och att undvika att ge sig in i meningslösa diskussioner är ett bra sätt för att undvika dem.
/Mikael Good
Det ska mycket till för att jag ska bli arg. Men för ett antal år sedan hände detta: En bil kom farande i hög hastighet när jag kom gående med mina barn, så tog jag ett steg ut i vägbanan. Det jag då fick ta emot skulle jag kunnat anmäla till polisen som olaga hot. Någon ursäkt eller erkännade att mina barn hade ett högre värde än bilens plåt fick jag inte. Märklig värd vi lever i.
Svar från Chasid 2012-09-28 08:21
Tack för din kommentar Urban :)
Många bilägare är kaxiga när de sitter i sina plåtlådor men så snart som de klivit ur brukar de bli ganska så spaka. En man höll på att ramma mig med sin överdimensionerade bil när jag cyklade till ICA. Han bara skrattade och gjorde fingret åt mig. På ICA:s parkering stötte jag ihop med mannen nu utan sin skyddande plåtlåda och trots att jag sa till honom i all vänlighet så var han väldigt spak när han stammade fram en ursäkt till mig.
/Mikael Good
På tal om titeln på dagens blogg kom jag att tänka på en gammal sång av Vladimir Vysotskij:
http://www.youtube.com/watch?v=z1c6jicKlj4
Svar från Chasid 2012-09-28 08:25
Tack för din kommentar Niklas :)
Vladimir fick nog förklara en del för KGB när han skrev den sången men å andra sidan så kanske de inte förstod budskapet i sången.
/Mikael Good
Niklas Groop 2012-09-28 15:35
Jo, enligt en artikel jag läste om Vladimir så blev har uppkallad till ministeriet för inrikes säkerhet, eller något liknande, och blev utfrågad angående texten till en låt han spelat. Ministern sade åt Vladde att spela "Vargjakten" och efter låten ska ministern, gråtande, tagit fram en flaska vodka och sa: Det är om oss den här låten handlar....

http://www.youtube.com/watch?v=TZWGRyPQUxs

/Niklas
Du har helt rätt Mikael. Väl skrivet. Igen.
Svar från Chasid 2012-09-28 08:25
Tack för din kommentar Lars :)
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer