"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Hjälp oss att göra en ännu bättre tidning

Det senaste numret av Le Viseur Magazine har sett dagens ljus. Arbetet med att färdigställa numret var bitvis hektiskt och tidskrävande men i huvudsak väldigt spännande och utmanande.

Redan nu börjar arbetet med att planera inför nästa nummer, som kommer i slutet av september. Vi tar naturligtvis tacksamt emot förslag och idéer; berätta därför gärna vad ni vill se mer av i kommande nummer. Vill ni se fler bokrecensioner? Fler reportage? Ja, ordet är ert.

Det enda förslaget som vi inte kommer att gå med på är att införa kamera- och objektivtester. Det finns redan många andra tidningar och magasin som är betydligt bättre än oss på den biten och vi tänker inte utmana dem.

Om den inbäddade versionen krånglar klicka på följande länk

Text: Redaktionsgruppen på Le Viseur Magazine 

Added 2012-07-01 14:42 | Read 9560 times. | Permalink
Det är härligt att se en bildtidning utan vare sig reklam eller teknik. Jag hoppas verkligen att ni håller fast vid det spåret. Senaste numret var minst lika bra som det första. Ser redan fram emot det tredje.
Svar från Chasid 2012-07-02 08:40
Tack för din kommentar Thomas :)
Vi fortsätter att treva oss fram i medievärlden och förhoppningen är att varje nytt nummer ska bli bättre än det förra. Teknik kommer vi inte att införa i tidningen men om vi skulle bestämma oss för att trycka tidningen skulle vi nog vara tvungna att plocka in en eller två helsidor med reklam i tidningen.
//Mikael Good
Säger som Thomas, härligt att se en bildtidning utan reklam och massa kameratester. Fortsätt i samma anda där bilden är det viktigaste. Ser fram emot nästa nummer.
Hälsn//Rolf
Svar från Chasid 2012-07-02 08:45
Tack för din kommentar Rolf :)
Jag ser också fram emot nästa nummer och det ska bli kul att se vilken spännande blandning av bilder som ramlar in i dropboxen :)
//Mikael Good
Jag kan hålla med tidigare inläggare Meldert och Söderberg om att det är skönt med en tidning utan reklam.
Men tvivlar på att ni kan låta bli det då det är reklam man tjänar in pengarna på.
Har ni för syfte att låta det vara en nättidning så kan ni kanske skaffa abonnemang över nätet med medlemsavgift för att läsa den. Eller börja sälja reklam och göra en pappersvariant.

Så som den är i dag är mycket bra men jag tvivlar på att det konceptet håller. Något måste väl ni ha för att ni lägger ner allt jobb. Och de som sänder in kanske inte vill göra det gratis heller. Men det är en fin tanke.

Hade jag haft ett rep så hade jag gärna sänt in det till er

mvh
Morgan Larm
Svar från Chasid 2012-07-02 08:52
Tack för din kommentar Morgan :)
Om vi bestämmer oss för att börja trycka tidningen så kommer vi i så fall att behöva finansiera trycket med en eller två helsidor med reklam men så länge Le Viseur är en nättidning så är tidningen gratis.

Personlig framgång och pengar är inte det som driver mig utan att få vara med om att lyfta fram dokumentärfoto och socialreportage i rampljuset igen. Förhoppningsvis kan vi på så här vis påverka andra tidningarna att ta in mer dokumentärfoto och socialreportage. Jag vet att läsarna vill ha mer av den varan.
//Mikael Good



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer