"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leica Oskar Barnack Award 2012

Jag har återigen kvalificerat mig för att delta i Leica Oskar Barnack Award 2012. Tävlingen är öppen för alla professionella fotografer och jag kommer att delta med ett vardagsnära reportage som jag gjorde i en liten stad i Ryssland förra året.

Egentligen är jag inte så mycket för att delta i fototävlingar, trots att det har gått bra för mig de få gångerna som jag har deltagit. Om jag mot all förmodan skulle vinna tävlingen kommer jag givetvis att dela priset med personerna som jag porträtterat.

Precis som alla goda berättelser så har reportaget som jag gjorde ett lyckligt slut. Jag tycker inte om att gotta mig i krig, elände och konflikter. Jag föredrar att lyfta fram vanliga, enkla, kämpande människor i mina texter och bilder.

Här kan du läsa mer om Leica Oskar Barnack Award 2012: http://www.leica-oskar-barnack-award.com/



Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

www.chasid68.blogspot.com

Added 2012-02-01 09:58 | Read 10700 times. | Permalink
Jag minns hur jag reagerade förra året, när en stor hög pengar samt senaste Leica-kamera och objektiv gavs till vinnaren. Hoppas årets jury har bättre moral och taktkänsla. Samt att misär inte belönas.
Svar från Chasid 2012-02-02 09:56
Tack för din kommentar Rei :)
Om jag mot förmodan skulle vinna så skulle jag dela vinsten. Jag tycker att det är tråkigt att Jan vann med sina Haitibilder förra året. Han har ett gott hjärta och många fina vardagsnära reportage i sitt bagage och det hade varit mycket bättre om han vunnit med något av de reportagen.
//Mikael Good



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyeight as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer