"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Naket och osminkat från Ryssland

En del putsar och fejar på sina kameror innan de varsamt placerar dem på pidestal för avfotografering. Jag väljer istället att visa upp min kamera naken och osminkad. När en kamera bara blir stående så ska den avyttras så att den kommer någon till nytta. 

Min Leica längtar efter våren, då ska den åter laddas med en rulle Tri-X och det ryska objektivet som jag precis har förvärvat ska få en chans att visa vad det går för. Vän av ordning kanske undrar vad det här har med den läsarlockande rubriken att göra? Forsätt att läsa inlägget till punkt så får du svar på din fråga, är mitt svar!Det börjar även bli dags att samla in fotografier till det första numret av Le Viseur. Klicka på länken så får du instruktioner hur du ska gå till väga: http://www.chasid68.blogspot.com/2012/01/le-viseur.html

Det är inte helt omöjligt att det dyker upp ett naket och osminkat reportage från en liten rysk stad i nummer två av Le Viseur. Jag håller som bäst på att förhandla med en mycket duktig rysk dokumentärfotograf. Jag hoppas verkligen att hon tackar ja till en medverkan. Hennes bilder är i vart fall så bra att hon förtjänar all den uppmärksamhet som hon kan få.

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Added 2012-01-24 14:19 | Read 11042 times. | Permalink
Rätt!
Kameror är till för att användas!
Svar från Chasid 2012-01-24 18:05
Kameror som inte används ska återanvändas, kameror mår inte bra av att inte användas.
//Mikael Good
2012-01-24 16:15   Nils Bergqvist
Ser fram mot det första numret av nätmagazinet! En liten detalj bara, det står LE VISEUR - Ett nätmagasin för samtida dokumentärt fotografi. Ska det inte vara "dokumentär fotografi" istället, rent grammatiskt? Hade det däremot stått foto istället för fotografi, hade det varit mera rätt med "dokumentärt foto". Bara vad jag känner, inte vet säkert.
Hälsn, Nils/

http://gelatin-silver.blogspot.com
Svar från Chasid 2012-01-24 18:08
Tack för ditt påpekande. Omslaget är på dummy-stadiet än så länge. Men jag ska ändra texten till Le viseur - ett nätmagasin för samtida dokumentärfotografi.
//Mikael Good
2012-01-24 17:20   Johan
I så fall skulle jag föredra "[...] för samtida dokumentärfotografi". Skolverket använder just den benämningen i läroplanen för ämnet bild.

/Johan
http://www.mudride.com/blogg
2012-01-24 17:45   Johan
Oj, nu slarvar jag. Det ska naturligtvis stå "läroplanen för grundskolan". Det har visserligen inte så mycket med magasinet att göra, men rätt ska vara rätt. :)
Svar från Chasid 2012-01-24 18:04
Nu har jag ändrat den beskrivande texten till: "Le viseur - ett nätmagasin för läroplanen i grundskolan". :)
//Mikael Good
2012-01-24 17:48   Nils Bergqvist
Där satt den! Blir lite "sär skrivning" med "dokmentär fotografi".

http://gelatin-silver.blogspot.com(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyseven as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer