"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Minst 500 timmars ideellt arbete

Som bekant är jag mellan jobben men det hindrar mig inte från att jobba ideellt när jag inte söker jobb. Det här året har jag jobbat minst 500 timmar ideellt för olika hjälporganisationer. Jag tror att det är viktigt att hålla sig sysselsatt med något vettigt när man är mellan jobben.

Jag har skrivit ihop och tagit fram texter och bilder för publicering på webben, i månadsbrev, tidningar och till olika kampanjer. Arbetet har jag gjort med min egenhändigt inköpta utrustning och ser man till värdeminskningen har jag i princip fått betala för att arbeta. 

Men jag klagar inte, jag känner mig faktiskt lite stolt. Jag har fått reda på att reportagen om familjerna som jag har gjort till månadsbreven har dragit in mer pengar än förväntat och att de har varit mycket uppskattade bland läsarna. Pengarna som har samlats in har gått till dem som verkligen behöver pengarna och bara vetskapen om att jag har fått vara med och förändra livet för många av mina behövande medmänniskor är betalning nog för mig.

Ideellt arbete i alla ära men det skulle inte vara fel om jag snart får lön för all min möda genom att jag får ett arbete som jag får betalt för att göra. Arbetaren är som bekant värd sin lön och mitt opublicerade material det börjar sakta men säkert att tryta.

Nu ser jag med spänning fram emot återrapporterna från de olika familjerna som jag har skrivit om i månadsbreven. Även om jag inte får göra återrapporterna själv denna gången så är det alltid lika spännande att få reda på vad som har hänt med familjerna som jag tidigare har besökt och skrivit om :)

Fortsättningsvis kommer jag främst att publicera nya blogginlägg på min blogg på blogger. Prenumerera gärna på min blogg eller anslut dig till min webbplats så att du inte missar något inlägg, du hittar bloggen här: 
chasid68.blogspot.com

Mazel tov :)

Text och foto: Mikael Good

Added 2011-12-07 09:55 | Read 12704 times. | Permalink
Roligt att hamna på förstasidan! Hårt arbete verkar löna sig. Tror nog inte att jag orkar ge mig in i den leken. Jag jobbar och fotograferar istället;)
/J
Svar från Chasid 2011-12-07 16:31
Tack för din kommentar Jonas :)
Jag skulle gärna byta med dig, det jag helst av allt vill göra är att jobba och fotografera. Gåvor ska användas och inte ligga nedpackade mellan gulnat tidningspapper i en kartong på vinden.
//Chasid
Kul att du hamnade på förstasidan, det är du och dina bilder värda. :)
-affe
Svar från Chasid 2011-12-08 11:09
Tack för din uppmuntrande ord Affe :)
//Chasid
Bravo!! Tänk om fler tänkte som du. Jag jobbar själv ideellt och det som vi har ont om i alla organisationer är just folk som kan ge av sin tid.
Marianne
Svar från Chasid 2011-12-08 11:11
Tack för dina uppmuntrande ord Marianne :)
Det går att jobba ideellt till en viss gräns men man måste också få in tillräckligt med pengar så att man själv kan överleva. Men det blir svårare och svårare att få folk att ställa upp på ideellt arbete, det är tyvärr pengarna som styr i mångt och mycket i dagens samhälle...
//Chasid
Så länge det finns sådana människor som du finns det hopp för många att få det bättre.

Jag kan inte mer än säga tack till dig.

Du är fantastisk. Du gör hoppas jag att många sätter mer värde på hur bra de har det.

Det är så många som kan sin klagosång.
Ha det gott framöver önskar
Gun-Inger
Svar från Chasid 2011-12-08 11:13
Tack för dina uppmuntrande ord Gun-Inger :)
I Lettland är det många familjer som klagar för att de inte har råd att köpa mat och betala hyran, i Sverige klagar vi när vi inte har tillräckligt med pengar för att följa med i den snabba tekniska utvecklingen... Vi svenskar skulle verkligen behöva återupptäcka ordet förnöjsamhet.
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer