"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Google Analytics är ett utmärkt verktyg för din blogg

Jag har kopplat min blogg till Google Analytics för att jag ska kunna få bättre koll på vem det är som besöker min blogg och för att få en uppfattning om vilka inlägg som är mest intressanta för mina läsare.

Om vi tittar på inlägget "Den lyckliga familjen är nu ett minne blott" så har mer än hälften av läsarna kommit från platser utanför Fotosidan. Inlägget har hittills delats av 28 personer på Facebook och det är 22 personer som gillar det på Facebook. Det är många som har hittat till inlägget via olika grupper på Facebook. Personer från Regeringskansliet, Göteborgs-Posten och Sveriges Television har varit inne och läst inlägget. Tiden som läsarna har spenderat med att läsa inlägget är mer än dubbelt så stor som snittet och det betyder att många har stannat till och läst inlägget till punkt.

Till dags dato är det 615 personer som har klickat på inlägget, men det är många som har återkommit och inlägget har för tillfället 1017 inklickningar. Det tycker jag är en ganska så bra siffra med tanke på att min blogg tillhör dom bloggarna på Fotosidan som av någon märklig anledning inte får någon extra draghjälp på Fotosidans förstasida, trots att min blogg är välbesökt och lockar många nya läsare till Fotosidan och på så vis hjälper till att marknadsföra Fotosidan för en bredare grupp. Otack är som bekant världens lön...

Jag har inte fått så många kommentarer på inlägget på Fotosidan. Men å andra sidan har jag haft en del givande samtal och diskussioner om inlägget på andra platser och jag vet att inlägget har skapat en hel del diskussioner och engagemang bland läsarna. Målet med inlägget är att familjen som det handlar om och andra lettiska familjer i kris ska få den hjälp och det stöd som de så väl behöver.

Google Analytics är ett utmärkt verktyg för dig som vill hålla koll på trafiken till din blogg. Här kan du läsa mer om hur Google Analytics fungerar: http://www.google.com/analytics/


Riga, december 2008 © Mikael Good, 2008. All rights reserved.

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm


Dagens låt: You got to walk that lonesome valley - Missisippi John Hurt

//Chasid

Added 2011-11-20 10:46 | Read 6518 times. | Permalink
Tack för tipset ang Google analytics Mikael. Kommer att testas.

När det gäller dina texter så berör de verkligen i djupet, men att kommentera kanske inte är den första reaktionen, tankarna går snarare till familjerna. Du skall nog snarare tolka antalet som läst inläggen än att hänga upp dig på ev. kommentarer.

/Ola
Svar från Chasid 2011-11-20 11:51
Tack för din kommentar Ola :)
Jag hänger inte upp mig så mycket på hur många som kommenterar mina inlägg på Fotosidan, jag har som sagt var fått en del intressanta samtal om inlägget på andra forum och haft en del direktkontakt via min mail.
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtythree as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer