"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

The Toppen is nådd – Socialreportaget är dött länge leve socialreportaget!

Målsättningen med mitt bloggande är inte att toppa några listor och jag är glad och tacksam för varje läsare som jag har. Mina blogginlägg skriver jag när jag har tid och lust med det. Ni som frekvent följer min blogg vet att inläggen kan handla om allt mellan himmel och jord. 

Trots min återkommande återhållsamhet i bloggandet har jag ändå lyckats med bedriften att nå toppen på Fotosidan denna veckan. I dag är min blogg den mest lästa bloggen på Fotosidan. Nästa vecka har jag kanske bloggtorka igen och riktar istället in mitt skrivande på ett par kommande reportage eller så kör jag helt enkelt oneliners på Twitter. Men jag älskar att skriva och jag är tacksam för varje gång som mina texter blir publicerade så att en större publik får ta del av dom.

Socialreportaget är dött länge leve socialreportaget
Det blir bara svårare och svårare att få med reportage i olika tidningar och trycksaker och det är många som har utropat socialreportagets omedelbara död. För att bevisa motsatsen väljer jag att bjuda mina kära läsare på en så kallad sneak-peak på två av mina kommande socialreportage från Lettland som kommer att publiceras lite längre fram denna månad.

Jag har jobbat helt ideellt till förmån för familjerna som jag umgåtts med och skrivit om. Innan jag tog adjö lovade jag att jag skulle göra mitt bästa för dom och jag hoppas verkligen att dom kommer att få all den hjälp och det stöd som dom så väl behöver för att kunna överleva. Att hålla ett löfte oavsett om det är muntligt eller skriftligt är en hederskodex för mig och jag är tacksam för att deras story nu har kommit i tryck..











Jag är fortfarande mellan jobben och lägger min tid på att söka jobb, vässa mina pyramaider genom att  vidareutbilda mig inom de områdena som måste förstärkas och förbättras. Som småbarnsförälder får jag också mycket nyttig ledarskapsträning. Behöver du anlita en engagerad och mycket produktiv socialreporter eller varför inte en informatör/kommunikatör så är det bara att höra av sig.

Kom ihåg att när du har nått botten så finns det bara en väg kvar och den går uppåt :)

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm

Dagens låt: The Botten Is Nådd – Timbuktu

//Chasid

Added 2011-10-07 08:34 | Read 6362 times. | Permalink
Bravo! Snyggt rep.
/Jonas
Svar från Chasid 2011-10-07 09:58
Tack så mycket Jonas :)
//Chasid
Att engagera sig och skildra den verklighet där appar och Gilla-knappar inte betyder något, är mycket beundransvärt i dessa tidevarv. Jag hoppas innerligen att det löser sig till det bättre för dom du engagerar dig i och även att du själv hittar något som gör att du kan fortsätta ditt kall.
Svar från Chasid 2011-10-07 10:44
Tack för din kommentar Micke :)
Pengar och egen ära och berömmelse är drivkraften för allt för många i detta avlånga land. Jag behöver också pengar men bara så att jag kan gå runt ekonomiskt och kan ägna mig åt det jag vill. Men som tur är finns det människor med feta plånböcker och ett stort engagemang för dom minsta och svagaste även i Sverige, jag tänker främst på Percy Barnevik som numera jobbar för kvinnors rättigheter i Afghanistan med sitt eget liv som insats.
Det verkar som om en liten dörr håller på att öppnas för mig i detta år av idel stängda dörrar :)
//Chasid
Att ge bort julpaket/matpaket kan vara givande. Det gjorde vi till Estland för ca 15? år sen och genom dessa paket så fick vi flera vänner för livet. Vi tog kontakt med dem och frugan åkte även dit flera ggr. Några av dem har flyttat hit och vi fortsätter att umgås. En del bor kvar och vi umgås därför mer sällan.
Å även om kemi inte uppstår så ger det ändå glädje att få ge av sitt överflöd.
Svar från Chasid 2011-10-07 13:06
Tack för din kommentar Magnus :)
Det är alltid trevligt att få vara med och ge av sitt överflöd till dom som behöver vårt stöd och vår hjälp. Vi svenskar är ett klagande folk och många av oss skulle behöva göra ett besök i den verklighet som våra baltiska grannar lever i för att vakna upp. Jag läste nyligen att klyftorna mellan fattiga och rika har ökat dramatiskt i Estland sedan de införde Euron vid årsskiftet och nu är det åter många ester som är i behov av hjälp och stöd iform av matpaket för att klara sig. Det är en tragisk utveckling för ett annars välmående land...
//Chasid
Fin helhet. Jag har ju jobbat på tidning och vet att det inte så många som kan allt, skriva, fota, redigera och layouta. Ofta så blir antingen text eller bilder lidande om man försöker göra både ock, samtidigt. Det är min erfarenhet. Så med din mångsidighet borde ju arbetsgivarna stå i kö.
Svar från Chasid 2011-10-07 16:31
Tack för din kommentar Urban :)
Jag har bara fotat, skrivit och filmat denna gången. Layouten har gjorts av andra. Men jag bemästrar även det och redigering om det skulle knipa. Men trots min mångsidighet är jag tyvärr fortfarande mellan jobbe... Jag börjar dock att ana en viss ljusning och förhoppningsvis kan jag snart få ett brödjobb som håller mig flytande ett tag :)
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer