"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Corona sätter stopp för reportageresor



Det är viktigt att gräva där man står och dokumentera sin hemmiljö. Men lika viktigt tycker jag att det är att resa till andra länder och möta nya människor och berätta om deras livssituation och öden i text och bild.



De senaste 15 åren har jag varit på reportageresor i Egypten, Lettland, Indien, Kina, Rumänien, Bulgarien, Serbien och Turkiet, en del av länderna har jag rest till flera gånger. Jag brinner verkligen för att träffa och berätta om människorna som jag möter, särskilt de som tillhör minoritetsgrupper eller lever i marginalen. Genom åren har jag fått en hel del reportage och bilder publicerade, men framförallt har jag träffat många intressanta människor, och flera av dem har jag kontakt med via sociala medier.



Det jag saknar mest under den pågående corona-pandemin är möjligheten att åka på reportageresor. Innan pandemin hade jag bokat en resa till Indien och en till Serbien. Tyvärr blev resorna inställda. Med tanke på världsläget är det fullt förståligt, men samtidigt är det tråkigt att inte kunna få göra det som jag förberett mig för och brinner för. Förhoppningsvis kommer jag snart att kunna åka ut på reportageresor igen.



Fram till dess får jag stilla min resfeber genom att gå igenom bilder från tidigare reportageresor. I våras köpte jag två hårddiskar där jag har samlat alla mina bilder från tidigare resor. Jag har även passat på att gå igenom många av bilderna och har framkallat ett par tusen av dem. Någongång i framtiden ska jag försöka göra en bok eller två av materialet.






Text och foto: Mikael Good

Added 2020-08-22 13:32 | Read 6146 times. | Permalink
Jag hoppas att du snart blir sänd iväg igen, det är härliga gåvor du fått.
Svar från Chasid 2020-08-23 11:27
Tack för din kommentar Ragnar! De senaste resorna har jag bekostat själv, men mycket av materialet har blivit publicerat.
/Mikael
light 2020-08-23 12:08
Jo, fast med "sänd iväg" avsåg jag Högste Chefen du vet ...😀
Svar från Chasid 2020-08-23 14:57
Ok! Nu är jag med, jag brukar kalla honom för den himmelska chefredaktören! :)
Älskar dina foton!

Du fångar människorna så bra, respektfullt och talande. Väcker intresse.

Daniel
Svar från Chasid 2020-08-23 11:29
Tack för din kommentar Daniel!
/Mikael
Fint plåtat! Jag fångades särskilt av klassrumsbilden där stillhet råder och ungarna ägnar sig åt att läsa det de ska. Som Sverige för hundra år sen då landet var på väg upp.

Coronan sätter stopp för mycket. Besöksförbudet på äldreboendena påverkar mig och min fru på djupet.
Svar från Chasid 2020-08-23 11:33
Tack för din kommentar! Skolbarnen som tillhör den tibetanska minoriteten i Kina är extremt diciplinerade, de vet att enda sättet att bryta sig loss från fattigdom är att få ett riktigt bra betyg som kan ge dem ett stipendium som är en biljett bort fattigdomen. Vi får hoppas att det snart blir en ändring på coronaläget så att samhället öppnar upp igen för de som är plus 70 år.
/Mikael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer