"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bildredigering i hängmattanNu är äntligen semestern här. Men istället för att lägga mig i hängmattan med en god bok har jag lagt mig i ryggläge med min bärbara dator. När vädret inte är det bästa för husrenovering, trädgårdsskötsel eller utflykter passar jag på att gå igenom mina bilder från Balkan.Tidigare har jag snabbt plockat ut några av dem till olika artiklar. Men nu var det dags för en mer grundlig genomgång. Jag har redan framkallat lite över tvåtusen bilder i ACR men flera tusen bilder återstår att gås igenom och framkallas. Alla bilderna som jag plockat fram skulle hålla för publicering, men jag kommer ändå att behöva göra en rejäl grovgallring bland dem och sortera ut ett par hundra bilder.Jag vet inte hur det är för dig. Men för min egen del är bildredigering avkopplande. Jag tycker om att återuppleva det som jag varit med om och fått se och uppleva. Att få återknyta kontakten med människor som jag mött, och resa tillbaka i tanken till platser som jag besökt. Det händer att jag får frågan om vilken utrustning jag har för att redigera bilder. Jag använder en MacBook Pro Retina, 15 tum från 2015, den har 16 gb minne och en 256 gb stor SSD-disk. För bildredigering använder jag Adobe Bridge och Photoshop CC, samt egentillverkade macron i Efex Pro, enligt konceptet "less is more"!Jag kör aldrig med extern kalibrerad skärm, och redigerar bara på den inbyggda skärmen. Sedan jag köpte min MacBook Pro har jag levererat tusentals bilder som jag redigerat på min laptop och hitintills är det ingen som klagat på bildkvaliteten.Bilderna i inlägget tog jag i staden Pazardzjik i Bulgarien samt några byar och samhällen i närheten av staden i oktober 2017. Jag föredrar att resa lätt och hade bara med mig en Fujifilm X-T1 och ett 18-135mm.Text och foto: Mikael Good

Added 2020-06-25 09:29 | Read 839 times. | Permalink
Fint som alltid!
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från Chasid 2020-06-26 08:39
Tack för din kommentar Per-Erik! :)
/Mikael
Fina bilder! Och ja, att sitta med laptopen i knät och gå igenom och redigera bilder - DET är lagom avkoppling för mig med! :)

Hälsar
Eva
Svar från Chasid 2020-06-26 08:40
Tack för din kommentar Eva! :) En lap-top är en bra uppfinning, vem hade trott att man skulle kunna sitta med mörkrummet i knät för 20 år sedan! :)
/Mikael
Härliga bilder som vanligt! Intressant att läsa om utrustning och redigering dessutom. Du borde starta en youtubekanal med bilder och redigering i fokus!
Svar från Chasid 2020-06-26 08:44
Tack för din kommentar Ragnar! :) Den Youtubekanalen skulle nog inte bli så spännande, jag kör mest på auto i ACR. Det är sällan som jag lägger ned någon större tid på en dokumentärbild. Konsertbilder däremot kan jag få jobba lite mer med
/Mikael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftythree as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer