"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Färg eller svartvitt?

Det händer att jag får frågan om varför jag oftast väljer svartvitt framför färg? Jag har egentligen inget emot färgbilder men i mitt tycke gifter sig en redaktionell text och svartvita bilder bättre än färgbilder. Färgbilder har en tendens att suga åt sig blicken och ta bort fokus från texten medan svartvitt i mitt tycke är bättre på att lyfta fram och förstärka texten. Det är en av anledningarna till att jag allt som oftast väljer att presentera mina bilder i svartvitt.

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-09-15 16:33 | Read 8251 times. | Permalink
Det argumentet kan man inte bestrida men vi lever ju i en tillvaro med färg så det blir svårt att med svart vita bilder ge en bild av verkligheten, om det nu är det som är avsikten. Fina reportagebilder /bert
Svar från Chasid 2013-09-15 17:28
Tack för din kommentar Bert!
Å andra sidan ger inte heller färgbilder en korrekt beskrivning av verkligheten med tanke på att det inte finns några kameror och objektiv som kan återge verkligheten på ett korrekt sätt. Med tanke på det så finns det två sätt att förvränga verkligheten på, ett med färg och ett med svartvitt!
/Mikael Good
Stoppar den här diskussionen aldrig?
Varje fotograf får naturligtvis använda de metoder och möjligheter som han känner för. Det beror på vilken historia han vill berätta och i vilket sammanhang bilderne ska användas. Det troligen är allmän enighet - eller vad?
m.v.h. Erik / DK
Mikael Good 2013-09-16 11:33
Tack för din kommentar Erik! :)
Jag har bara valt att presentera min personliga syn på saken och jag väljer att allt som oftast förvränga verkligheten o! Så länge som det finns kameror och fotografer kommer aldrig diskussionen om färg eller svartvitt att avstanna! Och i en nära framtid kommer säkerligen diskussionen att stå mellan 2d och 3d bilder.
/Mikael Good



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer