"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Köp en brandvarnare!

Varje gång som jag går hem med min lilla dotter från dagis ser jag huset som nyligen förrötts av en våldsam eldsvåda. De som bodde i huset blev räddade i sista stund av en ilsket pipande brandvarnare. Nu när ljusets högttid närmar sig med stora steg är det extra viktigt att göra en livsviktig investering - Köp en brandvarnare och köp gärna några extra som du kan ge bort till nära och kära!Dagens andra låt: Play with Fire - The Rolling Stones//ChasidAdded 2008-12-07 17:29 | Permalink | Comments (4) | Comment

"In Swedish The Jam means sylt, like Jelly"

Ovanstående mening är ett citat från Susanne Olssons klassiskt dåliga intervju med The Jam's Paul Weller i Måndagsbörsen 1981. Det är ett av de mest pinsamma intervjuögonblicken i svensk TV-historia, ni som såg inslaget minns det säkert men för er som missade det kommer det här:Dagens låt: Chicken in the basket - The JamLa Guitara. Tusch - Scanner - Fractal Design Painter - Photoshop © Mikael Good

"Well, before i say anything else, I just hope that Venice is Swedish for Wienna"
En annan klassiker från Måndagsbörsen som jag hittade på YouTube efter tips från Johan Pihl är Staffan Schmidts intervju med Waren Cann i Ultravox. Det är svårt att skilja på Venice och Vienna :)//ChasidAdded 2008-12-07 11:12 | Permalink | Comments (4) | Comment

Control

Har du inte sett fotografen Anton Corbjins film Control om Joy Divisions karismatiska sångare Ian Curtis, så tycker jag att du ska göra det!  Control är en av de starkaste filmerna som jag sett på mycket länge.

Läs mer om filmen här: http://momentum.control.substance001.com/Shadowplay en hyllning till Ian Curtis.
© Mikael Good

Dagens låt: Shadowplay - Joy Division

Kolla YouTube klippet nedan det är en riktig raritet från år 1978!//Chasid

Added 2008-12-05 21:32 | Permalink | Comments (3) | Comment

Gatufoto det klassiska sättet

När jag var ute och googlade för ett par dagar sedan ramlade jag över en intressant Gatufotoblogg som innehåller en hel del matnyttig läsning för den som är intresserad av eller är en aktiv utövare av gatufoto.

Gatufoto det klassiska sättet:
http://gatufoto.blogg.se/

Jag håller inte med om allt som står skrivet i bloggen "Gatufoto det klassiska sättet" men det finns många intressanta tankar om gatufoto i den och det är upp till var och en att själv väga orden och plocka ut det som tilltalar.Stockholm november 2008. Utrustning: Småbildare, 35 mm, hyperfokal, barnvagn. Klicka på fotot om du vill se det i större format.
© Mikael Good, 2008

Dagens låt:
Hurricane - Bob Dylan//Chasid

Added 2008-12-04 10:53 | Permalink | Comments (7) | Comment

Vad ger man för julklapp till den som "har allt"?

Din kompis har kanske ett par digitala systemkameror, blixtar och en stor mängd med objektiv och andra tillbehör som fyller alla sina sju kameraväskor. Nikon D3X blev för dyr för honom/henne och han/hon väntar säkert redan på den billigare bildstabiliserade Nikon D700X med 24,5 megapixlare som lär dyka upp om ett halvår eller år. Jag vet att det finns många gamla "getter" på Fotosidan och vad lämpar sig bättre som julklapp till dem än en get eller höna som förmedlas till en fattig familj på Haiti som förlorade allt vad de ägde i de tropiska stormarna som förödde landet i höstas?


Läs mer här>>

Fotot på den lilla leende geten och hönan togs av mig i början av hösten och jag donerade fotona till Hoppets Stjärnas mycket uppskattade julkampanj för fattiga på Haiti. Men jag kommer nog att köpa en get också istället för att köpa klappar till dem som redan har allt :)

Dagens låt: The Outlaw - Larry Norman

//ChasidAdded 2008-12-03 16:37 | Permalink | Comments (3) | Comment
First Prev 1 2 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer