"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Control

Har du inte sett fotografen Anton Corbjins film Control om Joy Divisions karismatiska sångare Ian Curtis, så tycker jag att du ska göra det!  Control är en av de starkaste filmerna som jag sett på mycket länge.

Läs mer om filmen här: http://momentum.control.substance001.com/



Shadowplay en hyllning till Ian Curtis.
© Mikael Good

Dagens låt: Shadowplay - Joy Division

Kolla YouTube klippet nedan det är en riktig raritet från år 1978!



//Chasid

Added 2008-12-05 21:32 | Read 4327 times. | Permalink
Min 22-åriga son har snackat om detta fenomen...ska bli intressant å kolla, tydligen har killen extremt hög kultstatus...

Ha dé, Kram Silja
Svar från Chasid 2008-12-06 18:32
Ian har mycket hög kultstatus, tråkigt att han var så dum att han tog livet av sig, han hade mycket kvar att ge...
Om du inte har sett den så vill jag tipsa om filmen Ganes som handlar om det legendariska finska rockbandet Hurriganes Remu Aaltonen också den filmen är mycket sevärd!
//Chasid
Ska se filmen, nångång!

Kul med såna här klipp, där artisterna spelar live, men i en TV-studio. Finns nog en hel del svenska motsvarigheter också, inspelade tidigt 80-tal. Minns iaf att det fanns den här typen av program i mitten av 80-talet, när man började lyssna och intressera sig för den här musiken.
Svar från Chasid 2008-12-06 18:41
Fotot i Control är fantastiskt bra, Anton har verkligen plockat med sig sitt stillbildsspråk in i filmens värld på ett förtjänstfullt sätt, jag bara njöt av filmens svartvita språk :)
Ett klassiskt svenskt filmklipp från början av 80-talet är "In Swedish The Jam means sylt, like Jelly" öppningsfras i Susanne Olssons klassiska intervju med The Jam's Paul Weller i Måndagsbörsen 1981 :)
//Chasid
Ok, det har jag missat! Men det finns ett annat måndagsbörsen-klipp (tror jag), där intervjuaren hela tiden översätter Vienna med Venedig, tills sångaren i Ultravox får nog och säger "Jag hoppas verkligen att Vienna betyder Venedig på svenska?" Och då svarar intervjuaren "Ja, det gör det!" :)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer