"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Våga leva din dröm

Jag har försökt att leva ut mina drömmar och även om slutet blev ganska så snöpligt är jag ändå mycket tacksam för att jag fick chansen att leva min dröm om än bara för ett par månader. Det är trots allt ganska få som vågar leva ut sina drömmar så jag borde egentligen känna mig ganska privilegierad. 

Allt för många sitter fast i sina ekorrhjul och vågar inte att bryta sig ut av rädsla för att de ska förlora sin trygghet. De fortsätter envist med att slösa bort år efter år och den enda drömmen som de när i sitt inre är att göra det som de drömmer om när de väl har blivit pensionärer. Men tyvärr är det då allt för sent att leva ut sina drömmar för en del… Ibland kan man behöva lämna tryggheten, kasta sig ut i det okända för att möta något nytt och bara lita på att det är någon som tar emot.

Min dröm var att få vara med och förändra livet för åtminstone en människa. Nu stannade inte min dröm vid en människa utan jag har fått vara med och förändra livet för ännu fler än så. Förhoppningsvis kommer jag att åter att ges möjlighet att leva min dröm. Jag tänker i vart fall inte ge upp trots att det ibland ser nattsvart ut och motvind och hårt regn piskar mitt anlete och tynger mina steg på min långsamma vandring mot målet. 

Lisa som du träffade i det inledande bildspelet hade en dröm om att få vara mamma till sina två barn. Även om det såg mycket mörkt ut för henne fortsatte hon målmedvetet att kämpa för att kunna leva sin dröm ända tills hon hade fått vårdnaden om sina barn. Jag är tacksam för att jag har fått föra fram Lisas berättelse till en större grupp människor och att jag har fått vara med om att förändra hennes livssituation tillsammans med några kära vänner. 

Klicka på den följande länken om du vill läsa om Lisa och hennes kamp för sina barn: http://www.chasid68.blogspot.se/2012/12/en-trygg-famn-for-lisa.html

Klicka på den följande länken om du vill titta på bilderna i bildspelet på din mobil eller läsplatta: http://www.flickr.com//photos/61029780@N06/sets/72157632319392145/show/

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved

Added 2013-03-08 22:58 | Read 4318 times. | Permalink
Visst är det så. Lätt att konstatera - svårt att realisera.
En dröm. En klassresa. Jag gjorde den. Och jobbade som biståndsarbetare. Det förändrade mitt liv.
Tänkvärt och väldigt bra bilder, jag gillar ditt bildspråk.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer