"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bildspecial Mark II (Qing Hai, Latvia, Praha, Slussen)

Jag tycker att det är för lite bilder och för mycket snack i bloggarna och därför tänkte jag försöka väga upp det med en stor bildspecial! Om ni väntar på ett referat från utställningen i Ö-vik så kan jag förtälja att den kommer i min blogg inom ett par dagar. Tills vidare får ni hålla tillgodo med artikeln i gårdagen pappersutgåva av Örnsköldsviks Allehanda samt i bloggen: Nordiques & Baltes


© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good

Dagens låt: Härliga Elfsborg - Jan Öijlers

//Chasid

Added 2010-05-19 13:04 | Read 8389 times. | Permalink
Hej Mikael, fina bilder som vanligt!
Dom tre sista slussen bilderna i "Blade Runner" tonskala gillar jag starkt.
Hej Bernt och tack för din kommentar! Kul att du nämner en av mina favoritfilmer Blade Runner, jag har faktiskt hämtat mycket av min inspiration till Slussenbilderna därifrån :)
//Chasid
Fina bilder Mikael!
Gillar speciellt den skäggige mannen och Slussenbilderna (av naturliga skäl) ;)
-affe
Svar från Chasid 2010-05-19 20:25
Tack så mycket Affe! Tanken är att jag vid tillfälle ska ställa ut Slussenbilderna på något café i närområdet.
//Chasid
Håller med dig om att i en fotoblogg bör bilderna dominera över texten. "En bild säger mer än tusen ord" heter det ju. Det vore väl märkligt om inte de som bloggar här har den devisen som rättesnöre. De som har litterära ambitioner har säkert andra arenor att breda ut sig på. Jag är inte emot bra berättande text men bilderna är ändå det viktigaste.
Väldigt fina bilder rakt igenom. Slussenbilderna förstås men även den första bilden gillar jag och den skäggige mannen.
Svar från Chasid 2010-05-19 20:27
Tack så mycket Torbjörn!
Texter och bilder får gärna vara i samklang och då är det för min del ok om texten är lång men en lång berättande text på Fotosidan utan bilder den hoppar jag tyvärr över även om den skulle vara bra!
//Chasid
Riktigt fina bilder du bjuder på. Men bara 11 är ju nästan lite fjuttigt :)
Svar från Chasid 2010-05-19 20:28
Tack så mycket Micke, håller med om att 11 är i minsta laget, får försöka toppa antalet bilder i Bildspecial Mark III :)
//Chasid
Du bevisar som vanligt dina teser med "bildspråk"! Själv har jag visserligen fotograferat i många år, men med billiga kameror och rätt låg ambitionsnivå (familjealbumet). Jag har i stället varit en skrivande person och producerat massor av text, både yrkesmässigt, i privatbrev och på bloggar. Jag har också fått lite (bara lite!) klagomål på mig här på FS att jag har för mycket prat.

Utmaningen för mig är alltså att följa dig i fotspåren :-)

Nu är jag väldigt förtjust i bildberättelser, där det faktiskt finns lite berättande text till bilderna. Fast din bildserie ovan står ändå för sig själv, det har väl att göra med klassen på bilderna kanske. Sedan är jag lite förbryllad över tonskalan i bilderna. De första är väl monokroma, men i de följande finns det svaga färgtoner här och där. Ett ovanligt maner!
Svar från Chasid 2010-05-19 20:34
Tack så mycket Ernst!
En bild säger som bekant mer än tusen ord men en bra bild och en stark text når ännu längre det är mycket därför som jag skriver så mycket som jag gör och jag har faktiskt råkat ut för fenomenet att bilderna har hamnat i skymundan vid publicering för att redigeraren ansåg att texten var starkare och då sköt de ändå till en extra halvsida för mitt reportage som egentligen skulle varit över två sidor :)

Den svaga färgtonen har med inspitationen från filmen Blade Runner att göra jag har bara dragit ned mättnaden något när jag framkallade bildern i Capture One. Det är ovanligt att jag använder mig av färg men det händer då jag anser att det kan vara befogat!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer