"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Snösmockan slog till mot Södra Vätterbygden – bildreportage



Stora delar av landet har varit lamslaget av snö de senaste veckorna men Södra Vätterbygden har hitintills varit relativt förskonat från snö och oväder. Men i onsdags slog vädret om, det blev kallare och det började snöa ganska så rejält. 







När det är snöar ymnigt kan man inte riktigt räkna med att snöröjarna ska hinna med att röja alla gator och trottoarer på en och samma gång, men det är viktigt att de håller efter och prioriterar de större vägarna så att trafiken kan flyta på. Från mitt kontor har jag kunnat se snöröjarnas febrila aktivitet på E4:an under dagen, och jag har sett hur angränsande parkeringsplatser, vägar och trottoarer röjts från snö. Snöröjarna jobbade på bra och när jag gick hem från jobbet i eftermiddags var i stort sett alla vägar, trottoarer och promenadstråk röjda. Men de hade tyvärr missat att sanda, och därför fick jag ta till avancerade balanskonster för att inte ramla vid ett par tillfällen. 







De flesta bilderna i artikeln har jag tagit under min promenad till och från jobbet, och några har jag tagit från fönstret på mitt kontor. Jag har använt mig av en Sony A9 och ett Tamron 28-200mm. Ju mer jag använder Tamronet desto mer förtjust blir jag i det. Trots att det var billigt är det välbyggt och har en bildkvalitet som duger gott och väl för professionell användning.












Text och foto: Mikael Good

Added 2021-01-28 19:24 | Read 3924 times. | Permalink
Till och med ett gymnasium för att sanda.. det är ju extra seriöst.. Bra reportage och bilder!
Hälsn!
Svar från Chasid 2021-01-29 17:03
Tack för din kommentar Jan! Trots att det finns ett Sanda gymnasium i Huskvarna så hade inte gatukontoret tid att sanda och grusa gångarna. Inte hemmer idag var det sandat vid Sanda...
/Mikael
Sista bilden, oj där får man Hitchcock-feeling ... 😱
Svar från Chasid 2021-01-29 17:04
Tack för din kommentar Ragnar! För ett par veckor sedan flög hela flocken förbi ett par meter över mig, då fick jag Hitchcock-feeling! :)
/Mikael
Det syns du är en fotograf som kan detta med reportage bilder till tidningar med mera
Intressanta se och väl dokumenterade tillika.
///Gun-Inger
Svar från Chasid 2021-01-29 17:06
Tack för din uppmuntrande kommentar Gun-Inger! Du har ju också varit med i svängen och har också bra blick för dokumentärbilder.
/MIkael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer