"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bildreportagens tid är inte överDu som har följt min blogg genom åren vet att jag brinner för bildreportage, och känner säkert till att jag har gjort mängder av reportageresor runt om i världen. Reportagen som jag gjort i text och bild har publicerats i tidningar och magasin både i som utanför landet.


För drygt tio år sedan såg bildreportagen ut att försvinna ut ur tidningarna. Men de senaste åren har de fått en renässans, mycket tack vare tidningarnas webbeditioner där bildreportagen har kunnat ber ut sig och ta den plats de behöver.

Nästa vecka är det dags för mig att publicera mitt senaste reportage. Återigen står Balkan och Serbien i fokus. Det händer mycket spännande saker i södra Serbien just nu, och jag är tacksam att jag har fått förmånen att dokumentera det som sker med min penna och min kamera.

Men jag jobbar inte bara på Balkan. I vinter kommer jag att åka till Indien och Nepal. I första hand är det en familjeresa där vi ska passa på att hälsa på släktingar, men jag har redan fått en beställning på ett reportage som antagligen kommer att publiceras någon gång i början av nästa år.

Text och foto: Mikael Good

Added 2019-11-01 15:52 | Read 4376 times. | Permalink
Har inte sett dina otroligt fina bilder tidigare. Ser nu fram emot många nya reportage från din kamera och penna.
Svar från Chasid 2019-11-02 09:16
Tack för din kommentar Douglas! Det enda som saknas är tiden, men jag hoppas kunna frigöra mer tid för att skriva och redigera bilder.
/Mikael
Du tar verkligen fina porträtt!
Svar från Chasid 2019-11-02 09:16
Tack för din kommentar Mats!
/Mikael
En genre som jag verkligen gillar; duktigt jobbat!
- hawk
Svar från Chasid 2019-11-02 09:19
Tack för din kommentar Håkan!
/Mikael
Fina bilder, men om tidningarnas webbeditioner möjliggör bildreportagen, varför då svartvitt? Vad är mervärdet år 2020? Jag ifrågasätter inte ditt val, men jag har själv svårt att förstå.
Tomasz 2019-11-01 20:29
Svartvitt kan ofta ta bort "störande detaljer" så som färggranna trafikskyltar med mera. Jag väljer ibland svartvitt bara av den orsaken.
Svar från Chasid 2019-11-02 09:31
Tack för din kommentar Lars! Även om jag helst jobbar i svartvitt, vill de flesta tidningarna ha färgbilder. Personligen tycker jag att svartvitt är bättre på att lyfta fram personerna i bilderna än färg, i mitt tycke blir det en annan närhet.
"Black and white are the colors of photography. To me they symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is forever subjected." - Robert Frank
/Mikael
Svar från Chasid 2019-11-02 09:31
Tack för din kommentar Kai! Jag tänker på ungefär samma sätt, och vad det gäller foton på människor så sätter svartvitt fokus på människan i bilden.
/Mikael
Intressanta och fängslande bildreportage. Bra att det finns utrymme för dem fortfarande, även om det är på webben.
Du gör det väldigt bra!
Särskilt bild#4 är helt underbar!
//GöranR
Svar från Chasid 2019-11-02 09:21
Tack för din kommentar Göran! Bildreportagen har fått lite av en renässans, och det beror på att läsarna vill ha mer av dem. Idag är de fler som läser på webben än i papperstidningar. Själv gör jag papperstidningar med jag läser dem bara på webben.
/Mikael
Härligt att se! Och bilderna bevisar också väl att optimal skärpa är inte allt här i världen!
Svar från Chasid 2019-11-10 09:16
Tack för din kommentar Ragnar!
/Mikael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer