"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

La Vida Es Un CarnavalI lördags samlades drygt tusen människor i olika åldrar och med olika ursprung för att fira årets Öxnehagadag. I år var sambaskolan A Bunda på plats. Med sin färgsprakande och svängiga inledning av dagen hjälpte de till att höja festivaltemperaturen rejält.

– La Vida Es Un Carnaval (livet är en karneval), utbrast en kvinna i publiken med rötter i Chile när hon omfamnades av sambarytmerna.Under ett par år har det kommunala bostadsföretaget Vätterhem arrangerat Öxnehagadagen tillsammans med föreningar och organisationer som är verksamma i stadsdelen Öxnehaga i Huskvarna. Ett av inslagen under dagen är ett karnevalståg, där dagis, skolor, föreningar och församlingar gått med. En lokal sambainfluerad danstrupp har tagit täten i tidigare karnevalståg, men trots att de har kämpat på har den rätta karnevals- och feststämningen ändå inte riktigt velat infinna sig.

I år bestämde sig Vätterhem för att satsa lite extra för att höja partytemperaturen. De tog kontakt med sambaskolan A Bunda från Göteborg, som med sina 170 medlemmar är en av Europas största sambaskolor. A Bunda som har uppträtt på festivaler och karnevaler runt om i Europa och Sverige tackade ja till att medverka.

När det var dags för årets Öxnehagadag fanns ett hundratal medlemmar från A Bunda på plats. I sina färgsprakande dräkter dansade de fram på Öxnehaga, och bjöd på svängiga rytmer, skir glädje och energisk sambadans som stöddes av en stor grupp med rytmiska slagverkare. Den rätta feststämningen infann sig direkt, och de drygt tusen åskådarna som samlats utmed karnevalsvägen fick nästan nypa sig i armen för att förstå att de var i Sverige och inte i något sydeuropeiskt land.


Bilderna i artikeln är tagna med Leica M 240 + 7Artisans 28/1,4 samt Sony A7rII+Canon EF 70-200/4 IS

Text och foto: Mikael Good

Added 2019-05-19 16:43 | Read 11687 times. | Permalink
Oj, imponerande! Fina bilder också!
Hälsn!
Svar från Chasid 2019-05-19 20:02
Tack för din kommentar Jan! :)
/MIkael
2019-05-20 00:39   Ragnar Lång
Fina bilder. Kom till Göteborg och Sveriges största karneval, Hammarkullekarnevalen i helgen. Den har jag själv fotograferat i nästan tjugo år, i år skall jag bara vara med och titta (fast jag plockar nog med mig en kamera ändå). Titta på karnevalens hemsida, karneval.se, så kan du se hela årets program. A Bunda är självklart med, som alltid, plus många fler grupper som spelar och dansar latinamerikanska danser och danser från andra delar av världen.
/Ragnar
Svar från Chasid 2019-05-20 08:18
Tack för tipset Ragnar. Jag har tänkt åka till Hammarkullen flera gånger, men tyvärr har karnevalen alltid krockat med något annat, så även i år.
/Mikael
2019-05-20 11:46   Cajsa
Superfina bilder
Finns det ngn möjlighet att få/få köpa en av dom där min dotter är med?
Svar från Chasid 2019-05-20 17:41
Tack för din kommentar Cajsa! Maila mig en skärmdump på bilden så mailar jag över en större variant. Vad gäller kostnaden så bjuder jag gärna på bilden. Min mail är chasid68@gmail.com
/Mikael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentytwo as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer