"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Stor fotoutställning på musikfestivalJag tycker inte om att ställa ut på traditionella utställningslokaler, anledningen är det är få besökare, och att samtalen allt som oftast handlar om kameror och objektiv, och inte om bilder. Därför har jag valt att ställa ut på lite udda ställen, där samtalen har handlat om bild i första hand.När jag tidigare ställt ut har det oftast varit svartvita dokumentärbilder från de östra delarna av Europa. Men i somras avvek jag från den linjen,  när jag hade en stor utställning med rockfoto på Gullbrannafestivalen utanför Halmstad. De senaste sex åren har jag arbetat volontärt som rockfotograf på festivalen, och parallellt med det har jag levererat artiklar, recensioner och bilder till tidningar, magasin och artister.Några av de tusentals bilder som jag tagit genom åren, sorterades ut, kopierades och hängdes upp.  De senaste 10 åren har jag arbetat enligt konceptet  – ”Om folk inte kommer till en fotoutställning, får utställningen komma till folket”. Utställningen på Gullbrannafestivalen passade in i det konceptet. Ett par tusen personer såg utställningen som hängde mitt i smeten på festivalområdet, och jag hade en del intressanta samtal om bilderna med festivalbesökare.

Text och foto: Mikael Good

Added 2018-09-15 17:46 | Read 13228 times. | Permalink
Ett bra utställningskoncept! Ser spännande ut!
- hawk
Svar från Chasid 2018-09-16 20:05
Tack för din kommentar Håkan! Det år ett välfungerande utställningskoncept, och det är alltid spännande att höra vad lite mer bildovana uppfattar bilderna.
/MIkael
Det såg väldigt läckert ut, det hade jag gärna velat se på närmare håll!
Svar från Chasid 2018-09-16 20:05
Tack för din kommentar Ragnar! Nu ligger bilderna undalagda i ett lagerutrymme men det är inte omöjligt att de kommer att få hänga permanent i någon av konsertarenorna på Gullbrannagården.
/MIkael
Där fick du till det...ibland undrar jag om fotografer egentligen gillar bilder för det är så mycket tekniskt kring just vad man tar bilden med.
Enbart gratulera tid till denna utställning som du verkligen är värd med alla fantastiska bilder du äger.
Ha bra höst
Gun-Inger
Svar från Chasid 2018-09-16 20:08
Tack för din kommenrar Gun-Inger! För många fotografer är foto en materialsport, och det behöver inte vara något negativt med det. Det är kul att ställa ut men jag har faktiskt tackat nej till många möjligheter de senaste åren främst för att jag saknat tid. Men å andra sidan har många av mina bilder publicerats de senaste åren och de har nått ut till en stor publik.
/MIkael
Smart...mer av sådana idéer behövs!
Svar från Chasid 2018-09-16 20:10
Tack för din kommentar Lena! Det finns många kul idéer att haka på bland annat reclaim photogrphy och gerillahängning. Jag har för mig att det var en gerillahängning i Kungsträdgården i Stockholm för ett par dagar sedan.
/MIkael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer