"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

XT - Saved by the Blood



I söndags bevakade jag hårdrockbandet XT:s releasespelning på Jönköpings teater. XT bildades 1991 av Björn Stigsson (ex. Leviticus) och Sonny Larsson (ex. Motherlode). Bandet gav ut tre skivor mellan 1991 och 1995. Skivorna släpptes över hela världen och sålde bra. 



Efter en 22 år lång paus träffades Björn och Sonny för att sätta ihop en samlingsskiva med tidigare utgivet och en del outgivet material. Men under resans gång blev de såpass inspirerade att de började skriva nya låtar. När skivbolaget fick höra det nya materialet blev de eld och lågor och bestämde sig för att ge ut en helt ny skiva.



20 oktober släpptes XT:s fjärde fullängdare ”Saved by the Blood” på Vinyl och CD.  Skivan har fått bra recensioner i Sweden Rock Magazine. Förutom Sonny Larsson på sång och Björn Stigsson på gitarr betår bandet av Peter Carlsohn (Jerusalem), Dan Tibell (Jerusalem) och XT:s gamla vapendragare Mick Nordström på trummor. Det är ett mycket erfaret gäng som har spelat för riktigt stora publikskaror i sina respektive grupper och sålt mängder av skivor framförallt i USA.



Trots att medelåldern i bandet är hög är de fulla av spelglädje och det syns att de älskar att spela tung Rock'n'Roll. På en stabil grund av hammondorgel, trummor och bas riffar Björn tungt mot betonggolv och pyntar låtarna med melodiösa solon och melodislingor. Sonny Larsson sjunger med kraft och övertygelse. Framåt våren kommer XT att ge sig ut på vägarna igen och just nu håller de på att boka upp spelningar i Sverige och utomland.



Text och foto: Mikael Good

Added 2017-11-14 16:06 | Read 13117 times. | Permalink
Man får väl hoppas texterna för övrigt återspeglar den härliga titeln!
Svar från Chasid 2017-11-14 16:38
Tack för din kommentar Ragnar! Texterna återspeglar titeln! B-sidan på vinylen som handlar om Jesu död och uppståndelse är episk!
/Mikael
light 2017-11-14 18:37
Låter toppen, tack!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer