"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - Kameraval



Kameravalet är mycket viktigt vid rockfoto. Jag avskyr om tekniken ställer sig i vägen mellan mig och bilden och allt för många gånger har jag haft med mig undermåliga kameror. Men sedan en tid tillbaka har jag två kameror som inte begränsar mig. Den ena kameran en Sony A7s går att använda med gott resultat upp till 25.600 ASA och jag använder den främst med ett 70-200mm. Är det riktigt mörkt har jag även ett ljusstarkt 28mm och ett 50mm att tillgå.

Den andra kameran är en Sony A77II. Trots att A77II är begränsad av att den inte presterar så bra över 3200 ASA kompenserar den det med sin snabbhet, excellenta ljusmätning, bildstabilisering med alla objektiv och sin exakta autofokus. Jag använder den primärt med en ljusstark normalzoom eller vidvinkelzoom. Jag har använt kombon A7s och A77II på ett par konserter och de kompletterar varandra riktigt bra.

Bilden på Samuel Ljungblahd tog jag med en Sony A77II med ett 16-50mm på motsvarande 35mm brännvidd. Klicka på länken om du vill se bilden i svartvitt: https://flic.kr/p/UEcjdh

Text och foto: Mikael Good

  

Added 2017-05-28 20:17 | Read 12286 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer