"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - svåra ljusförhållanden tvingar mig att utvecklas



Capital Kings konsert på Gullbrannafestivalen är en av de svåraste konserterna som jag fotograferat. Det var mycket rök, ledskärmar, ett tungt ljus som skiftade i blått och purpur samt intensiva spotlights som slumpmässigt svepte över scenen. Det första jag fick göra för att möta det svåra ljuset var att vrida upp ASA-talet till 6400 respektive 25.600 på mina kameror och slå på seriebildstagningen.

Jag tycker inte om att ta för många bilder. Det tar mycket tid att gå igenom för många bilder vid redigeringen. Denna gången var jag nödgad att ta många bilder med förhoppning att några skulle bli bra. Som tur var blev de bästa bilderna bra och Capital Kings var såpass nöjda med dem att de har använt sig av  bilderna i sin marknadsföring.

Men det finns fördelar med dåliga ljusförhållanden! Framförallt pressar de mig att höja mig några snäpp som fotograf och bildredigerare. I vanliga fall försöker jag göra bilden klar i kameran så att jag slipper att lägga ned en massa extra tid på bildredigering men tack vare alla svåra bilder från konserten har jag blivit tvungen att lära mig mer om bildredigering och utvecklas för att kunna göra användbara bilder av omöjliga digitala negativ. 

Bilden i inlägget tog jag med en Sony A7 och ett 20mm.

Text och foto: Mikael Good

 
 

Added 2017-04-22 18:01 | Read 4938 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer