"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - Kamerakrångel



De sista åren som jag körde med Canon hade jag stora problem med fokuseringen. Jag testade en mängd olika modeller men kunde aldrig riktigt lita på att autofokusen satte skärpan rätt. Men en kamera höll måttet och det var min gamla Canon EOS 1D MK IIn. Trots att den hade många år på nacken var den pålitlig och satte alltid skärpan rätt.

Jag gjorde mig av med de krånglande kamerorna men behöll 1D MK IIn tillsammans med ett 70-200 och ett 70-300 och använde den som telekamera under ett par år. Jag sålde den när jag köpte en Sony A7s och ett 70-200mm. Även om jag inte har något förtroende för Canon längre och har bytt till andra kameramärken saknar jag 1D MK IIn som var en robust och pålitlig kamera som alltid levererade och aldrig krånglade!

Bilden på Jill Marie Cooper tog jag med en Canon EOS 1D MK IIn med ett 70-300mm.

Text och foto: Mikael Good

    



 

Added 2017-03-22 19:03 | Read 4730 times. | Permalink
Kan inget om 'Rockfoto', men bilden är väldigt bra! Mycket känsla kan förnimmas..
Hälsn!
Svar från Chasid 2017-03-23 12:56
Tack för din kommentar Jan! Rockfoto är som alla annan fotografi , det gäller att fånga ögonblicken helt enkelt!
Jag har aldrig förstått folk som köpt dyr kamera med dyra objektiv som uppenbarligen inte är färdigkonstruerade och måste justeras hit o dit, nåt fel är det, Canon, åtminstone dom jag haft har dessutom varit riktiga dammsamlare. Fräck bild! Hils, LO
Svar från Chasid 2017-03-23 13:03
Tack för din kommentar LO! Det är märkligt att Canon släpper kameror som inte är färdiga och som man som användare själv ska kallibrera och ställa in. När jag köper en kamera ska den fungera perfekt från det att jag plockat upp den ur kartongen. Kamerorna som jag har idag sätter skärpan snabbt och effektivt. Jag ångrar inte en sekund att jag bytte från Canon till Sony!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyeight as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer