"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - Guilty Pleasure

Sedan mittan av 1980-talet har jag haft ett "guilty pleasure" förhållande till progressiv metal. Guilty Pleasure är något som du egentligen inte borde tycka om men gör ändå! Även om jag är en musikalisk allätare vet de som känner mig att jag föredrar råare och mindre välpolerad musik som framförs med mycket känsla, energi och kraft.
 

Ett av mina favoritband inom progressiv metal är den kanadensiska gruppen Triumph och jag har alla deras skivor på vinyl. Deras musik är välpolerad och genomtänkt och långt från den musik som jag egentligen föredrar. När Triumph la ned i början av 90-talet försvann mitt intresse för progressiv metal stegvis eftersom inget band kunde fylla deras kostym.

De senaste åren har jag fotat mängder av konserter. Ett band som jag fotograferad sommaren 2015 var det amerikanska bandet Theocracy. Jag hade inga höga förväntningar på dem eftersom jag inte hade hört talas om dem tidigare och enligt försnacket skulle de vara ännu ett melodiöst metalband i mängden. Spelningen började och bandet med sångaren Matt Smith i täten bara växte och växte på scenen. De levererade progressiv metal av allra högsta klass och förmedlade musiken med kraft och intensitet till publiken.

Efter det uppvaknandet har jag varit helsåld på Theocracy och jag lyssnar på deras musik så gott som dagligen. En av deras låtar som jag lyssnar mycket på är mästerverket "I Am" om du tycker om progressiv hårdrock kommer du garanterat att älska den: https://www.youtube.com/watch?v=O3TsVaFR870

Bilderna på Theocracy tog jag med en Canon EOS 1D MKIIn med 70-300mm (IS) och en Sony A7 med 17-35mm. Här hittar du fler av mina bilder på Theocracy: https://flic.kr/s/aHskTD9gBp



Text och foto: Mikael Good

   

Added 2017-03-09 11:17 | Read 5989 times. | Permalink
Vet inte hur du känner det men musikbilder som dessa
är bäst i svartvitt som här...de är helt fantastiska ..
Du kan ditt yrke ..
Gun-Inger
Svar från Chasid 2017-03-10 08:34
Tack för din uppmuntrande kommentar Gun-Inger! :) Som du skriver är en del musikbilder bäst i svartvitt. Färgbilderna från konserten är helt ok men de svartvita är snäppet bättre i mitt tycke.
Gun-Inger Arvidsson 2017-03-10 21:41
Absolut..gia



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer