"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Nytt spännande band - All For The King



Gitarristen, producenten och låtskrivaren Erik Tilling har startat bandet All For The King tillsammans med sångaren Ricard Hulteke, basisten Johan Tjernström och trummisen Olof Gardestrand. Musiken är mycket tyngre än den man vanligtvis brukar höra från Erik Tilling. Tidigare har han skrivit många kristna lovsånger och psalmer. Men vi som har sett honom live har förstått att han har rötter i betydligt tyngre musik. 


All For The King har precis släppt debutsingeln The Old Man som förutom titelspåret även innehåller låten Never Back Down. Rent musikaliskt låter det mycket bra och Eriks tunga riffande mot betonggolv för tankarna till gitarristen Tony Iommi. Men återigen blir jag förvånad över den erfarne lovsångsledaren och sångaren Ricard Hulteke. Trots att han bara sjungit hårdrock i två år imponerar han stort. Han har en av de mäktigaste rockrösterna i Sverige. Hans röst är soulig och sångstilen liknar legenden Glenn Hughes men han når inte lika högt som honom men har å andra sidan lite mer pondus och djup i rösten. 




Den första singeln ger mersmak och bandet håller på att skriva och spela in låtar till sin debutskiva. Om de nya låtarna håller samma höga klass som singeln kan det bli en riktigt bra fullängdare!

Här kan du lyssna på All For The Kings debutsingel som har producerats av Erik Tilling och mixats av Johannes Häger: https://open.spotify.com/album/3VlQwDog7C3o0nJOhU3tq7


Text och foto: Mikael Good

Added 2016-10-21 19:34 | Read 5403 times. | Permalink
Hej,
Bra reportage.
Hur undviker du att få en bild på den gemensamma bloggsidan?
Ha det bra
Bob
Svar från Chasid 2016-10-21 19:59
Tack för din kommentar Bob! :)
Konstigt att bilderna inte syns på den gemensamma bloggsidan men det kanske beror på att jag tycker det är krångligt att ladda upp bilder på Fotosidans blogg. Därför brukar jag ladda upp dem på blogger, kopiera dem och klistra in dem i bloggen på Fotosidan.
/Mikael Good
Bob Bovin 2016-10-21 20:20
Det är intressant. Jag är tveksam till att FS lägger upp en bild från bloggen på gemensamma sidan.
Man får tillskriva redaktören.
/Bob



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer