"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mina artiklar om Europas mest utsatta grupp har nått miljontals läsareDe senaste två åren har många av mina artiklar och fotografier publicerats i olika media. De flesta artiklarna handlar om ett ämne som ligger mig djupt om hjärtat - romernas utsatta situation i Europa. Det är svårt att mäta hur många läsare som sammanlagt har nåtts men mellan tummen och pekfingret gissar jag på ett par miljoner.Det är helt ofattbart att en hel folkgrupp blir kollektivt diskriminerad och utstött på grund av sitt ursprung. Romer har funnits i Europa i över 1000 år med de behandlas fortfarande som illegala invandrare eller andra klassens medborgare i många europeiska länder.

Bedroom

Jag använder mig främst av pennan och kameran i kampen för romernas rättigheter. Det är mer än dags att vi lägger historien bakom oss och inkluderar romerna i vår europeiska gemenskap. Om vi gör upp med våra egna fördomar och väljer att behandla romerna som våra medmänniskor är jag övertygad om att vi kan knyta viktiga vänskapsband som river ned fördomar och skapar förbrödring.Ordet rom är romanesh för människa. Oavsett nationalitet, etnicitet, religiös tro och könstillhörighet är vi alla romer och Gud älskar oss precis som vi är.

Ismael

På följande sida kan du ta del av en länklista som leder till  reportage och artiklar som jag har skrivit om romernas situation de senaste två åren: http://chasid68.blogspot.se/2015/11/mina-artiklar-om-en-utsatt-grupp-i.html

Förutom ovanstående artiklar har jag även levererat en hel del bilder till TV, tidningar och webb och ställt upp på en hel del intervjuer i Radio, TV och tidningar.

Text och foto: Mikael Good

Added 2015-11-20 13:46 | Read 5192 times. | Permalink
Fint arbete- minst sagt (det är lite svårt att säga något som gör sig rättvisa). Viktigt att vi står upp för de svaga, tyvärr är det norm i media dag att uttala sig rasistiskt och sensationellt framför att ha medkänsla. Mitt vänsterhjärta bultar också för dessa grupper, men jag är inte lika handlingskraftig förutom att ge av mina överblivna slantar till en som fryser emellanåt...
Svar från Chasid 2015-11-23 08:37
Tack för din kommentar Hanna! :)
Det är viktigt att vi inte tittar bort utan möter våra medmänniskor med ett leende och ett vänligt ord och en och annan slant. Många av de som sitter på våra gator är diskriminerade i sina hemländer och utsätts för spott och spe av majoritetsbefolkningen.
/MIkael Good
Grattis känns lite blekt att skriva, men du får ett i alla fall. Ditt hårda arbete har gett ett beundransvärt resultat. Starkt gjort! I synnerhet som jag misstänker att det inte alls gett dej inkomster som motsvarar det arbete du lagt ner.
Hälsningar Lena
Svar från Chasid 2015-11-23 08:39
Tack för din kommentar Lena! :)
Du har rätt, jag har bara fått betalt för en bråkdel av det arbete som jag har gjort men å andra sidan kan man säga att jag har lagt min tid och mitt arbete i de utsatta EU-medborgarnas muggar. Kan jag vara med och bidra till en förändring är det värt allt arbete!
/Mikael Good
Fantastiskt arbete.
Svar från Chasid 2015-11-23 08:40
Tack för dina uppmuntrande ord Stefan! :)
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyfive as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer