"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

The Russian Connection

Trots att jag inte är ryss blev jag för tre veckor sedan inbjuden att gå med i en grupp för ryska dokumentärfotografer. Skaparen och moderatorn av gruppen tycker att jag har en mycket rysk fotostil och därför ville han ha med mig.

Det var nästan så att jag baxnade när jag gick igenom namnen på de andra 73 personerna som ingår i gruppen. Det var idel kända namn och många av fotograferna i gruppen tillhör mina egna favoriter. Det är nästan så att jag känner mig lite malplacerad, men å andra sidan tror jag att jag kommer att kunna få riktigt bra feedback på mitt material i gruppen och kanske kan jag även få vara med och bidra med något till någon eller några. Att få bra och kunnig feedback är viktigt för mig som har som strävan att växa och utvecklas som fotograf och skribent och den möjligheten tror jag att jag kommer att få i den här gruppen.

Det finns de som påstår att dokumentärfotot är på väg att dö ut i Sverige. Jag tror att det kan bero på att många duktiga berättare i det här landet väljer att filma i stället för att fota, i vilket fall som helst är Sverige ett land som har dokumentärfilmare av absoluta världsklass. Men i vårt östra grannland Ryssland lever och frodas dokumentärfotogenren i allra högsta välmåga. Och det är inte bara i Ryssland som genren frodas. I stort sett i alla länder som tidigare låg innanför järnridån finns det många riktigt bra dokumentärfotografer som för genren framåt och vidare.


Matsalen på en internatskola i en liten ort söder om St: Petersburg © Mikael Good, All Rights Reserved.

Klicka på den följande länken om du vill se bilderna i bildspelet på din mobil eller läsplatta: http://www.flickr.com/photos/61029780@N06/sets/72157632859125683/

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-08-17 11:22 | Read 7690 times. | Permalink
Grattis, det är du värd! (Från en som läst dina blogginlägg och tittat på dina bilder men aldrig sagt något)
Svar från Chasid 2013-08-17 14:21
Tack för din kommentar Annelie! :)
/Mikael Good
Jättefin bildserie, levande och mycket ryskt
Svar från Chasid 2013-08-17 14:22
Tack för din kommentar Jarl! :)
/Mikael Good
Grattis!

Jag kan bara drömma om vilken härlig känsla det måste ha varit.. Du är en fantastisk fotograf med ett sinne jag beundrar och en ödmjukhet som fler borde ha i sin sfär...

//Annelie
Härligt!! Jättekul och jag ser fram emot fler bilder från dig :) Önskar dig lycka till! Allt gott :)(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyseven as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer