"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Transportarbetarstrejken är avblåst



I samband med att Transportarbetarförbundet utlyste sin strejk cyklade jag förbi DHL i Jönköping. En bil från SVT lämnade platsen i samband med att jag kom (det berodde inte på mig) och ett team med reporter och fotograf från Aftonbladet var på plats och intervjuade strejkvakterna i snålblåsten. Reportern ställde frågor och fotografen försökte vara en fluga på väggen, vilket lyckades mindre bra med tanke på den gigantiska kameran och objektivet som han hade.



Jag hade givetvis med mig min digitala fattigmansleica och ett Summicron som jag halade fram ur väskan och använde till att ta några bilder på en av strejkvakterna med. Jag passade även på att byta några ord om strejken med honom och önska lycka till med förhandlingarna. För min del fungerar det bäst att umgås fram mina bilder. Försöker jag vara en fluga på väggen så blir det oftast bara Scooby Doo av alltihopa. Men det som fungerar bra för mig behöver nödvändigtvis inte fungera bra för alla. Det viktigaste är att man hittar sin egen stil som man trivs med.



Strejken blev dock kort till många näringsidkares stora glädje och redan 13.05 efter en dryg timmas strejk var parterna överens och strejken kunde avblåsas. Om jag haft wifi i Leican hade jag kunnat mailat över bilderna direkt. Men å andra sidan tycker jag inte att man alltid ska ha så bråttom. Det är rätt så skönt att inte stressa fram sitt material. Å andra sidan är bild- och textleverans efter 4 timmar helt ok för oss som har varit med på den gamla goda filmtiden och är vana vid längre leveranstid.

Text och foto: © Mikael Good. All Rigths Reserved.

Added 2013-04-24 16:52 | Read 6682 times. | Permalink
Bra bilder i bra ämne.
Den andra bilden är rysligt bra då den säger nästan hela historien,utan att man ens behöver läsa texten. Jag gillar känslan av ensamheten i en stor kollektiv konflikt.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fifty as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer