"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Hjälp oss att marknadsföra Le Viseur Magazine

Om du hjälper till att marknadsföra Le Viseur i sociala media, bland alla dina vänner och bekanta och i din blogg så kommer tidningen att nå betydligt fler. Ju mer uppmärksamhet och ju fler läsare som vi får, desto bättre material kommer vi att få in till tidningen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att göra en ännu bättre tidning och du kan vara med och dra ditt strå till stacken.


Omslagsfoto: Joel Alvarez

Om du vill vara med och marknadsföra tidningen kan du kopiera följande kod och klistra i den i ditt Twitter, Google+ eller Facebookkonto:
<div><object style="width:420px;height:297px" ><param name="movie" value="http://static.issuu.com/webembed/viewers/style1/v2/IssuuReader.swf?mode=mini&amp;embedBackground=%23000000&amp;backgroundColor=%23222222&amp;documentId=120630115210-a4d0945702194bd88adc02722989376b" /><param name="allowfullscreen" value="true"/><param name="menu" value="false"/><param name="wmode" value="transparent"/><embed src="http://static.issuu.com/webembed/viewers/style1/v2/IssuuReader.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" menu="false" wmode="transparent" style="width:420px;height:297px" flashvars="mode=mini&amp;embedBackground=%23000000&amp;backgroundColor=%23222222&amp;documentId=120630115210-a4d0945702194bd88adc02722989376b" /></object><div style="width:420px;text-align:left;"><a href="http://issuu.com/leviseur/docs/2_juni_2012_le_viseur_webb?mode=window&amp;backgroundColor=%23222222" target="_blank">Open publication</a> - Free <a href="http://issuu.com" target="_blank">publishing</a> - <a href="http://issuu.com/search?q=documentary" target="_blank">More documentary</a></div></div>

Kopiera den följande länken och klistra in den i på Twitter eller i ditt Google+ eller Facebookkonto:
http://issuu.com/leviseur/docs/2_juni_2012_le_viseur_webb?mode=window&backgroundColor=%23222222

Tack på förhand :)

Om den inbäddade versionen krånglar klicka på följande länk

Mikael Good Added 2012-07-20 11:33 | Permalink | Comments (1) | Comment

Vill du vara med i en ny fototidning?

Totalt har 47 fotografer medverkat i Le Viseur Magazine. Nu har du chansen att vara med i nästa nummer. Bilderna skickar du till johanlarsson@mudride.com. Kom ihåg att bilderna måste vara minst 2 000 pixlar på längsta sidan. Uppge namn, bostadsort och födelseår. Skriv gärna några rader om bilderna och/eller din syn på fotografi.Redaktionsgruppen i Le Viseur Magazine förbehåller sig rätten att gallra ur insänt material och rensa ut bilder som inte riktigt håller måttet eller passar in på den dokumentära inriktningen som vi har på magasinet. Titta gärna igenom Le Viseur nummer 1 och 2 om du vill se vilken typ av bilder som vi väljer ut.

Arbetet med Le Viseur Magazine bygger helt på ideella insatser och tillsammans med våra läsare kan vi vara med och skapa något stort och varaktigt. Det har länge saknats ett forum för dokumentärfoto och socialreportage i Sverige och förhoppningsvis kan tidningen bidra till att gjuta liv i ett sådant forum.

Nästa nummer av Le Viseur Magazine kommer den 30:e september. Kanske kommer just dina dokumentärbilder att vara med i den numret.Om du inte har läst det senaste numret av Le Viseur Magazine kan du passa på att göra det Här: 

Om den inbäddade versionen krånglar klicka på följande länk

Du kan även ladda ned tidningen i PDF-format och läsa det på din läsplatta: http://leviseurmagazine.com/Le_Viseur_2_2012.pdf

Text och foto: © Redaktionsgruppen på Le Viseur Magazine genom Mikael GoodAdded 2012-07-19 14:09 | Permalink | Comments (1) | Comment

Katastrofområde Huskvarna del 2

Du kanske redan har läst inlägget Katastrofområde Huskvarna. Nu har det gått ett par dagar sedan det inlägget och kommunens intensiva arbete med att förhindra ytterligare jordskred fortgår alltjämt. Ett flera meter högt lager med sprängsten har byggts upp för att stadga upp rasområdet och Lillån kommer snart att ledas om för att förhindra att ån äter mer av den drabbade flodbanken.

Den delen av trädgården som ligger i riskområdet för ett nytt ras har spärrats av. Förhoppningsvis ska det gå att rädda huset.


Tonvis med sprängsten staplas på höjden för att motverka ytterligare ras.

Den nya sträckningen av ån kommer snart att invigas

Snart leds Lillån om och då kommer man inte längre att kunna njuta av den här vyn.

Snart leds Lillån om och då kommer man inte längre att kunna njuta av den här vyn.

Du har väl inte missat att läsa det nya numret av Le Viseur Magazine?


Om den inbäddade versionen krånglar klicka på följande länk

Text och foto: © Mikael Good, 2012Added 2012-07-18 10:53 | Permalink | Comments (4) | Comment

Den bästa kameran är den som du alltid har med dig

Det är många som använder sin mobil som kamera idag och laddar den full med olika appar och redskap för bildmanipulation. Men för mig är en mobil främst ett redskap för att lyssna på musik och telefonera med. 


Storasyster och lillebror tycker om varandra.

Jag är personligen inte så förtjust i alla de här mobilapparna som sprider sig på nätet men jag har givetvis full respekt för dem som gillar dem. För min egen del är en kameramobil allt för begränsad och jag skulle inte vilja hamna i en situation där jag har tagit en riktigt bra bild och samtidigt veta om att jag inte kan använda bilden till något annat än att publicera den på nätet. Därför har jag allt som oftast med mig en riktig kamera när jag går ut och skulle jag inte ha med någon annan kamera än mobilen får den ligga overksam i min ficka. I bland kan det faktiskt vara skönt att slippa att bära omkring på en kamera.


Det är min tur att titta på datorn nu...

Om den inbäddade versionen krånglar klicka på följande länk

Text och foto: © Mikael Good, 2012Added 2012-07-13 12:13 | Permalink | Comments (1) | Comment

Katastrofområde Huskvarna


Lillån i Huskvarna är i vanliga fall en stilla liten å som långsamt ringlar sig fram genom ett vackert landskap, men det ymniga regnandet förvandlade Lillån till en aggressivt rytande och fräsande fors som girigt slet med sig allt som kom i dess väg.

Träd, stenar och jord rasade ned i den rytande forsen som girigt kapade åt meter efter meter av terrängen. För att råda bot på skadorna har kommunen beslutat att bygga en en tillfartsväg. På vägen ska lastbilar kunna ta sig fram med sin tunga last av sprängsten som terrängen runt rasbranten ska stärkas upp med. 
Det är bråttom. Om det skulle komma ännu ett skyfall som väcker Lillån ur sin stilla slummer innan arbetet är klart är det stor risk att några av husen uppe på toppen av kullen måste evakueras på grund av rasrisk. Skulle arbetet med att stärka upp terrängen runt rasbranten kommer ett par hus antagligen att lösas in och rivas då de ligger i den omedelbara riskzonen för att störta ned i ravinen.Altanen som för ett par dagar sedan hade flera meter till godo till kanten av ravinen är nu bara ett par decimeter från kanten. Kommer det ännu ett jordskred är risken stor att altanen faller ned i Lillån.Träd och jord drogs med ned i jordskredet.
 
Text och foto: © Mikael Good, 2012Added 2012-07-11 19:15 | Permalink | Comments (3) | Comment
First Prev 1 2 3 ... 4 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer