"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

The winner of Leica Oskar Barnack Award 2011 is:

Jag hade nog egentligen aldrig trott att jag skulle kunna kamma hem förstaplatsen i Leica Oskar Barnack Award 2011 och det gjorde jag inte heller men det var samtidigt kul att få vara med. Den danske fotojournalisten Jan Grarup tog välförtjänt hem det åtråvärda förstpriset med sin utmärkta serie: "Haiti Aftermath“.

Här kan ni se mitt bidrag till tävlingen: http://www.leica-oskar-barnack-award.com/#/en/contest/oskar-barnack-award-2011-entries/good-1/1


© Mikael Good, 2001

Vill du vara med och stödja återuppbyggnadsarbetet på Haiti kan du klicka på länken: http://www.hoppetsstjarna.se/nyheter-a-press/haiti.html

Dagens låt: Amsterdam Klezmer Band - Immigrant Song

//ChasidAdded 2011-06-15 18:31 | Permalink | Comments (7) | Comment

Många fotografer tävlar om 15 minuter i rampljuset

Det är svårt att få med sitt material i tidningar och andra publikationer, då gäller det att följa tidens trender genom att välja de vinklarna som är trendiga och dra i spakarna ordentligt i Photoshop så att bilderna syns och sticker ut och faller kräsna bildredaktörer i smaken.

   Det finns en del "ynglingar" (mig själv inkluderat) som försöker att simma mot strömmen genom att hålla på med klassiskt, rakt och enkelt reportagefoto där människan framför kameran hamnar i centrum och inte det egna egot. Men vi blir allt färre ju mer tekniken utvecklas och flaschiga HDR-effekter blir var mans egendom genom lättanvända plug-in filter i Photoshop. För mig är fotograferandet inte någon tävling utan ett redskap för att nå ut till så många som möjligt. Jag blir själaglad varje gång som jag får rapporter om att familjerna som jag umgåtts med och dokumenterat har fått det stödet som de så väl behöver.   Tyvärr är marknaden för socialreportage begränsad. Tidningarna brukar skylla på att läsarna inte vill ha den typen av läsning. Men dom gångerna som jag har fått med ett socialreportage i en dagstidning har dom resulterat i väldigt stor respons från läsarna, hur tidningarna får den ekvationen att gå ihop förstår jag inte riktigt? Men det kan ha att göra med att lättsmälta texter och bilder på celebriteter och kungligheter inte kräver samma typ av engagemang från läsarna.

   Jag är angelägen om att stödja biståndsorganisationer med mina reportage. Genom mina bilder och texter vill jag vara med och förändra världen och göra den till en något bättre plats att leva på och därför arbetar jag gärna åt biståndsorganisationer. Om du som läser det här arbetar på en biståndsorganisation eller en tidning som är i behov av en engagerad, angelägen samt internationellt meriterad fotograf och reporter för arbete både inom som utom landet är ni varmt välkomna att kontakta mig. Jag arbetar enligt principen en för samma pris som två.

Missa inte det nya numret av Life-Force Magazine

Dagens låt: Go to the Hungry Ones - Keith Green

//ChasidAdded 2011-06-01 10:52 | Permalink | Comments (6) | Comment
First Prev 1 2 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer