"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Chasid´s foto & låt del 73 (på bortaplan)


Bergama, Turkiet @ Mikael Good, 2006

Dagens låt:
Tenor Saw - Ring The Alarm

//Chasid

Added 2009-03-24 08:12 | Permalink | Comments (0) | Comment

Rätt klädd för Hornborgarsjön!

Tranor är visst känsliga små pippifåglar och många är väl de fotografer som inte vill sitta instängda i ett trångt gömsle utan alla livets bekvämligheter från tidigt på morgonen till sent på kvällen bara för att få några bra närbilder på tranorna.

Men hur ska dessa fotografer då bära sig åt för att få sina närbilder på tranor och andra slags kråkor utan att sitta i ett gömsle eller använda sig av ett långt och tungt tele?  En lösning på problemet skulle kanske vara att likt en gatufotograf klä sig så att man passar in utan att dra allt för många onödiga blickar till sig. En klädsel som skulle göra det möjligt att kunna sprätta omkring med en vidvinkel bland alla dansande tranor. Klädseln skulle säkert även passa gömslefotografen om han/hon skulle behöva lämna gömslet för en stund för att uppsöka bekvämlighetsinrättningen eller passa på att få sig något till livs!

Klicka på länken för att kolla var du kan få tag på den perfekta kamouflagedräkten för Hornborgarsjön: Rätt klädd för Hornborgarsjön

Här finns lite fler kamouflagekläder att välja på för naturfotografer: 
http://www.maskeradkammaren.se/22-djur


Tranor, stadsparken Jönköping © Mikael Good, 2009

Dagens andra låt är tillägnad alla fågelskådare (Bird Watchers) därute :)

Dagens andra låt:
Peeping Tom - Toot´s & The Maytals

//ChasidAdded 2009-03-23 18:25 | Permalink | Comments (3) | Comment

Chasid´s foto & låt del 72 (på bortaplan)


Bergama, Turkiet © Mikael Good, 2006

Dagens låt:
Dennis Brown - Stop Fussing And Fighting

//Chasid

Added 2009-03-23 08:21 | Permalink | Comments (1) | Comment

Chasid´s foto & låt del 71 (på hemmaplan)


Rosen gallerian © Mikael Good, 2009

Sandinista är en underskattad skiva bland Clash´s skivor, jag tycker att den har en hel del bra låtar som tyvärr inte brukar dyka upp på samlingsskivor. Sandinista är något så ovanligt som en trippel LP och det är en väldigt exprimentell och bitvis nyskapande skiva. Dagens låt är hämtad från Sandinista.

Dagens låt: Ghetto Defendant - The Clash

//ChasidAdded 2009-03-22 07:27 | Permalink | Comments (0) | Comment

Jimmy Page vem är det?

I en förort till Chicago som till största delen var befolkad av afroamerikaner satt gitarristen Hubert Sumlin och hans hustru och åt middag. I ögonvrån såg hustrun hur en blek mörklånghårig smal vit ung man med gitarr klev in på gården och gick fram till dörren och ringde på. Förskräckt sa hon till sin man Hubert att han fick gå och öppna dörren medan hon stod beredd med sopkvasten i fall den vite mannen skulle bli våldsam. Hubert öppnade dörren och den solglasögon prydde vite mannen sprack upp i ett leende och sa: "-Hej jag är Jimmy Page och jag skulle vilja lira lite gitarr med dig Hubert". Hubert svarade frågande: "-Jimmy Page vem är det?"

För er som inte kan er musikhistoria så kan jag förtälja att Hubert Sumlin som var Howling Wolfs gitarrist har inspirerat många av de stora gitarristerna bl.a. Buddy Guy, Jimmy Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton, Peter Green mfl. Hubert Sumlin är tyvärr relativt okänd för den breda massan och det beror på att han är en afroamerikan som växte upp i ett på den tiden kraftigt segregerat samhälle - USA...

Hubert Sumlin Teaches "Smokestack Lightning" (den uppmärksamme läsaren kanske känner igen sångaren i bandet!)
Hubert Sumlin plays Howlin' Wolf
Howling Wolf - Smokestack Lightning (Med Hubert Sumlin på gitarr)
Buddy Guy, Eric Clapton, Robert Cray, John Mayer, Hubert Sumlin, Jimmie Vaughan & Johnny Winter - Sweet Home Chicago (Nästan för många kockar om samma soppa men kul att se så många gitarrhjältar på en och samma gång!)

För er som inte vet vem Jimmy Page är kommer här en video för att fräscha upp minnet!
Jimmy Page - Tavaresom (pojken med glasögon är inte Robert Plant)


La Guitarra © Mikael Good, 1999. Teknik: Tusch, diskmedel, scanner, Fractal Design Painter 5, Photoshop 5. Illustrationen gjordes för att pryda en affisch.

Dagens andra låt: Black Dog - Led Zeppelin

//Chasid

Added 2009-03-21 16:28 | Permalink | Comments (2) | Comment
First Prev 1 2 3 ... 8 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer