"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jimmy Page vem är det?

I en förort till Chicago som till största delen var befolkad av afroamerikaner satt gitarristen Hubert Sumlin och hans hustru och åt middag. I ögonvrån såg hustrun hur en blek mörklånghårig smal vit ung man med gitarr klev in på gården och gick fram till dörren och ringde på. Förskräckt sa hon till sin man Hubert att han fick gå och öppna dörren medan hon stod beredd med sopkvasten i fall den vite mannen skulle bli våldsam. Hubert öppnade dörren och den solglasögon prydde vite mannen sprack upp i ett leende och sa: "-Hej jag är Jimmy Page och jag skulle vilja lira lite gitarr med dig Hubert". Hubert svarade frågande: "-Jimmy Page vem är det?"

För er som inte kan er musikhistoria så kan jag förtälja att Hubert Sumlin som var Howling Wolfs gitarrist har inspirerat många av de stora gitarristerna bl.a. Buddy Guy, Jimmy Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton, Peter Green mfl. Hubert Sumlin är tyvärr relativt okänd för den breda massan och det beror på att han är en afroamerikan som växte upp i ett på den tiden kraftigt segregerat samhälle - USA...

Hubert Sumlin Teaches "Smokestack Lightning" (den uppmärksamme läsaren kanske känner igen sångaren i bandet!)
Hubert Sumlin plays Howlin' Wolf
Howling Wolf - Smokestack Lightning (Med Hubert Sumlin på gitarr)
Buddy Guy, Eric Clapton, Robert Cray, John Mayer, Hubert Sumlin, Jimmie Vaughan & Johnny Winter - Sweet Home Chicago (Nästan för många kockar om samma soppa men kul att se så många gitarrhjältar på en och samma gång!)

För er som inte vet vem Jimmy Page är kommer här en video för att fräscha upp minnet!
Jimmy Page - Tavaresom (pojken med glasögon är inte Robert Plant)


La Guitarra © Mikael Good, 1999. Teknik: Tusch, diskmedel, scanner, Fractal Design Painter 5, Photoshop 5. Illustrationen gjordes för att pryda en affisch.

Dagens andra låt: Black Dog - Led Zeppelin

//Chasid

Added 2009-03-21 16:28 | Read 4053 times. | Permalink
Härliga Youtubeklipp. Vad annat kan man säga? Det verkar som att tonen från gitarren sitter lika mycket i händerna på gitarristen som fotot i huvet på fotografen. Hantverket är förstklassigt men det går inte att missta sig på anslaget och fraseringen hos Buddy Guy eller för den delen, Hubert Sumlin.
Jimmy Page är tidstypiskt mera bombastisk och naturligtvis "charmerande" rebellisk. En idol mera än en ikon.

Blå hälsningar från Hans
Hade ynnesten att få skaka tass med herr Sumlin när han och David Johanssen spelade på Berns här i Stockholm för ett par år sen. Mycket trevlig herre å tillika fin gitarrist.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twelve as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer