"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Breaking News - Panasonic lägger ned kameratillverkningen - April, April :)



Panasonic gjorde en förlust på ofattbara 70 miljarder kronor under det redovisningsår som avslutades i mars. Förutom den ekonomiska krisen i världen drabbades företaget hårt av den svåra jordbävningen i Japan förra året, samtidigt som översvämningarna i Bangkok har drabbat många av deras underleverantörer. Minskad efterfrågan i kombination med stora leveransproblem har varit helt förödande för företagets ekonomi.

I ett sista desperat försök att försöka vända den värsta krisen i företagets historia kommer Panasonic att lägga ned olönsamma verksamheter för att försöka rädda det som räddas kan. Den första verksamheten som kommer att läggas ned är den mycket olönsamma TV-tillverkningen,  tyvärr så kommer även kameratillverkningen att läggas ned. Sponsring av fotomuseer och gallerier runt om i världen kommer också att upphöra. Panasonic är som bekant den största sponsorns av Fotografiska och om de upphör med sitt stöd kommer Fotografiska att få svårt att bedriva sin verksamhet.

Jag tycker att det är tråkigt att Panasonic försvinner från kameramarknaden. Företaget var i mångt och mycket en frisk fläkt bland alla tungrodda dinosaurier och deras Lumix GF1 kommer att gå till kamerahistorien som en innovativ och nyskapande kamera som fick köparna i framförallt Asien att överge stora spegelreflexkameror. 

<Edit> Det här inlägget är ett aprilskämt! Siffror och uppgifter är helt fabricerade och eventuella likheter med verkligheten bygger på slump och tillfälligheter än på fakta. Förhoppningsvis kommer Panasonic att leverera både TV-apparater och kameror i många år till. Vad gäller sponsringen av Fotografiska tror jag att det kommer att vara kvar som huvudsponsor ett bra tag till! <Edit>

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-04-01 08:20 | Read 5013 times. | Permalink
Ursäkta jag frågar. Vad är det för datum idag ?
Svar från Chasid 2013-04-01 08:37
Jag önskar att det vore en vanlig vardag så att nyheten hade fått ett större genomslag bland läsarna, imorgon kommer det tyvärr att vara gårdagens nyheter...
/Mikael Good
Olle 2013-04-01 13:59
För många år sen annonserade Panasonic, tror jag i alla fall att det var, i de stora dagstidningarna den 1:a april att de tagit fram en ny videokamera med någon form av bildstabilisering. Något som inte funnits tidigare. Slut på skakiga filmer, eller i varje fall skulle de bli mindre skakiga.

De flesta skrattade nog och tänkte att mig lurara de inte. Men lurade var precis vad de blev. Någon dag senare kom en ny annons där man förklarade att den första inte var något aprilskämt utan helt seriös.

På det här sättet fick de extra mycket uppmärksamhet, vilket säkert var bra reklam.
Hej!
Ange gärna någon källa - spec med tanke på dagens datum ;-)
Hur som helst så är det tråkiga nyheter!
Mvh
/Johan E
Svar från Chasid 2013-04-01 09:20
Källan till uppifterna är Habo-Nytt :) Både Sony och Panasonic brottas med multi miljardförluster och deras framtid ser tyvärr högst osäker ut. Olönsamma delar av verksamheten kommer att läggas ned eller säljas. Vi får se om de tillverkar några kameror om ett par år.
/Mikael Good
Johan Ericson 2013-04-01 09:55
Hej!
"Habo-Nytt"? Menar du med det att du fabricerat nyheten - dvs att aprilskämt trots allt? Eller att du utifrån företagets skakiga situation och de senaste dagarnas rapportering kring deras TV-produktion dragit slutsatser som du "antar" stämmer och kommer att komma i nyhetsflödet de kommande dagarna?
Mvh
/Johan E
Habo-nytt utkommer väldigt sällan, och innehåller dessutom bara reklam. I den utgåva som gäller mars och april i år nämns inte Panasonic.
Jag har också hört att , de praktiskt taget kommer att skänka bort alla kameror och tillbehör som en hämnd, mot alla andra kameratilverkare objektivet. 12- 35/ 2,8mm kommer att gå för några tusenlappar.
/ Bengt
Jag läser det med, ser att MediaMarkt, påbörjar sin 50-60% REA av Panasonic redan i morgon, blir nog en 55" TV och en Lumix GF1 kl 10.00 i morgon!

Synd på en så lovande tillverkare.
Det här inlägget var ett aprilskämt ifall det skulle ha undgått någon!
Siffror och uppgifter är helt fabricerade och eventuella likheter med verkligheten bygger snarare på slump och tillfälligheter än på fakta. Förhoppningsvis kommer Panasonic att leverera både TV-apparater och kameror i många år till. Vad gäller sponsringen av Fotografiska tror jag att det kommer att vara kvar som huvudsponsor ett bra tag till!
/Mikael Good
Michael f8 2013-04-02 21:48
Uppskattas! En vacker dag åker man dit själv :-)

Fick mig att "bläddra" i Habo-Nytt också, trodde den inte fanns alls.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer