"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Är du en bredd- eller tramsbloggare?



De som regelbundet följer min blogg vet att den i princip kan handla om precis vad som helst. Och det är precis så som jag vill ha det. Om man bara skriver om samma saker blir även de mest intressanta ämnena tråkiga i längden. Själv vill jag ha variation och därför försöker jag att bjuda på det i min blogg.

Precis som jag var inne på igår kan en blogg vara ett utmärkt vapen eller redskap för förändring av ett samhälle. En blogg kan också vara en utmärkt opinionsbildare. Även om många bloggar i Sverige är så kallade tramsbloggar (dock ej bloggarna på fotosidan) som bara handlar om att lyfta fram det egna egot i rampljuset så finns det ändå en hel del bloggar med både djup och innehåll i det här urvattnade landet. En del av de bloggarna finns här på Fotosidan. Tyvärr har en del vassa pennor försvunnit från Fotosidan genom åren då de har känt sig kvävda av det stundtals rätt så kärva och intolleranta debattklimatet.

Jag har själv varit på väg bort ett par gånger och vem vet vad som kommer att hända i framtiden när mitt guldmedlemskap går ut. I vilket fall som helst har jag börjat få bra snurr på min andra blogg och den klickar in på drygt 100 läsare per dag. Jämfört med min blogg på Fotosidan är det inte någon bra siffra men jag är ändå mer än nöjd. Framförallt kan jag fritt uttrycka mina åsikter utan att riskera att bli kvävd av vare sig debattklimat eller intolleranta åsikter. Något som är intressant är att mer än 50% av mina läsare kommer från andra länder och det är inte alls ovanligt att ryssar och amerikaner översätter mina blogginlägg till sina hemspråk

Min andra blogg heter Moment à temps som är franska för ögonblick i tiden, du hittar den här: http://chasid68.blogspot.se/

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved

Added 2013-03-19 10:47 | Read 6499 times. | Permalink
Jag håller med dig, men måste ändå framhålla att jag nog misstänker att en av dina formuleringar är lite "paying lips". Visst finns det tramsbloggar på fotoisidan. Jag har svårt att föreställa mig att du skulle ha missat detta. Det är bloggar som alltför mycket handlar om vad vederbörande gör under dagen - sådant som möjligtvis kan intressera familjen och grannen. För mycket urtymme för en fotoblogg ägnas åt husdjur, vandrande pinne eller vad det nu kan vara, för att det skall ha allmänt fotointresse.
Ibland är det bloggar som har funnits länge på fotosidan och vederbörande har börjat med goda ambitioner, men sedan fallit offer för slentrianen.
Svar från Chasid 2013-03-19 12:41
Tack för din kommentar Peter :)
Är man stark så måste man vara snäll! Det kan hända att det finns tramsbloggar på Fotosidan men jag har ingen riktigt bra koll på dem då jag bara läser de bloggarna som väcker mitt intresse. Tiden då jag läste allt som publicerades och skrevs här på Fotosidan är sedan länge försvunnen.
/Mikael Good
syntax 2013-03-19 12:51
Sålunda fanns det väl någon anledning till att du vid denna länge sedan svunna tidpunkt slutade med att läsa allt på Fotosidan?
Jag tror inte att snällhet alltid är medicinen här i världen. Skulle det nu vara så att någon här på Fotosidan känner sig träffad av mitt konstaterande om att det finns tramsbloggar, så har ju vederbörande en utmärkt chans att skärpa till saken.
Svar från Chasid 2013-03-19 13:20
Från början var det inte så många bloggare på Fotosidan och i stort sett alla skrev intressanta inlägg. Men nu är antalet bloggare legio och även om alla skrev intressanta inlägg skulle jag inte hinna med att läsa dem alla. Det kanske finns en och annan blogg som jag tycker är ointressant och beige på Fotosidan men jag tror ändå att den typen av bloggar som jag kategoriserar som rena tramsbloggar lyser med sin frånvaro här.
/Mikael Good
syntax 2013-03-19 16:47
Nja... Håller nog inte riktigt med tanke på din rubrik: "Är DU en bredd- eller tramsbloggare?". Då riktar du dig till folk just på Fotosidan.
Svar från Chasid 2013-03-19 17:23
Med facit i hand vet jag att vare sig rubrik eller brödtext är riktad till bloggare här på Fotosidan! :) För att förstärka det och undvika missförstånd valde jag att lägga till "(dock ej bloggarna på fotosidan)" i brödtexten! Drygt hälften av mina läsare är utsocknes och det är en bidragande orsak till att jag väljer att satsa på bredd och inte bloggar så mycket om teknik.
/Mikael Good
Hur många språk kan du egentligen Mikael?

Tycker om bloggar som varierar sig. Samma ämne tråkar ut mig. Här på fotosidan får man
också ofta några bra bilder till.

Är mest en vardagsbloggare, skildrar det jag möter i min vardag för det mesta.
Tror inte att jag är ngn opinionsbildare eller så men ngn gång då och då
kanske något bra/vettigt kan komma fram även på min lilla blogg.

Fortsätt du som du gör !

Hare bra!

Daniel
Svar från Chasid 2013-03-19 12:44
Tack för din kommentar Daniel :)
Jag kan rätt många språk och med god hjälp av Google Translate kan jag ännu fler :) Det är definitivt inget fel att vara en vardagsbloggare, jag följer en del vardagsbloggare som skriver bra och medryckande texter om sitt liv och vad som händer i deras närhet.
/Mikael Good
Jag känner ofta själv när jag blir tråkig...då försöker jag ta paus och vänta på bättre tider =)
/Lena
Svar från Chasid 2013-03-19 14:56
Tack för din kommentar Lena :)
Det låter som ett bra recept som jag själv ska försöka följa :)
/Mikael Good
hej Mikael!
Angående översättningen av "Ögonblick i tiden"....det går inte att översätta rakt av "ord för ord". Jag tror det skulle kanske bli mer passande med "instants dans le présent" eller "instants fugitifs". mvh/Marie



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtythree as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer