"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Säg till berget att flytta på sig



Vi ställs inför många omöjliga val i livet och våra problem tornar ibland upp sig som oövervinnerliga berg framför oss. Men det finns alltid en utväg, det gäller bara att hitta den så att vi kan säga till bergen av problem att flytta på sig.

Förutom personliga berg så finns det många andra berg som vi gemensamt behöver flytta på i den här världen. 1 miljard människor lever i extrem fattigdom och mängder av människor dör varje dag i meningslösa krig och kraftmätningar som inte leder till något annat än ett stort mänskligt lidande. Om vi verkligen ville så tror jag att vi gemensamt skulle kunna sätta stopp för allt lidande. Framtiden ser mörk ut men jag väljer ändå att se på framtiden med hopp i min blick och det hoppet om en bättre framtid är något som jag vill föra vidare till mina barn. Kanske är det min livsuppgift att lära mina barn att möta hat med kärlek?

Appropå något helt annat så går det rykten på stan om att jag skulle vara den ansvarige bakom Twitter-kontot JP Mini som presenterar lokala nyheter från Jönköping i miniformat med en humoristisk touch. JP Mininytt har valt att gräva där de står. Jag väljer istället att gräva där ingen annan gräver. Under våren kommer jag antagligen att publicera ett tredelat reportage med lite olika vinklingar om de glömda ungdomarna i Ryssland i min blogg. Tanken är att jag ska ta er med på en resa som går från utanförskap och förtvivlan till hopp och framtidstro.

Om du skulle vara intresserad att läsa något eller några av mina reportage så har jag samlat länkar till dem här: http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/ett-kallt-land-med-manga-varma.htm 

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved

Added 2013-03-09 11:48 | Read 4066 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer