"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Canon EOS 40D & EF 15-55/4 USM

Något som slår mig när man läser forumdiskussioner här på Fotosidan är hungern efter nya prylar, det verkar som om många aldrig blir mätta på teknik utan fortsätter att jaga nya prylar för att få något högre upplösning, en aning bättre skärpa och snygg oskärpa s.k. "bokeh". Fabrikanterna spär givetvis på denna teknikhunger och frestar oss med nya fina fotoapparater och dyra gluggar som ska skapa nya behov hos konsumenter som egentligen borde vara mer än nöjda.

Många människor skulle vara nöjda om de fick äta sig mätta, ha någonstans att bo och att deras barn fick lära sig läsa, skriva och räkna, medan vi som har allt och lite till fortsätter vår ohejdade kapitalätande lyxkonsumtion och jakt efter ny teknik som ger oss tillfredställelse tills det kommer något nytt. Det är ganska snedvridet och orättvist eller hur?

Men det finns en möjlighet för oss skandinaver som har den stora förmånen att ha en god ekonomi, att skapa en bättre värld för någon annan människa, genom att bekosta mat och utbildning för ett litet barn. Det kostar inte så mycket. För 200 kronor per månad eller 2400 kronor per år så kan du hjälpa ett barn till en framtid och ett hopp. Vill du vara med och investera i framtiden så kan du stödja ett fattigt barn i tredje världen. Jag tänker inte göra reklam för någon enskild fadderorganisation, utan upplåter till dig som är intresserad att själv söka dig fram till en organisation som du vill stödja. Jag är medveten om att vi inte kan hjälpa alla, men kan vi hjälpa ett fattigt barn var så har vi nått långt, och jorden blir en något bättre plats att leva på!

Det finns ett judiskt ordspråk som lyder: "Har du räddat en människa - Då har du räddat världen!".



Kinesiska skolbarn som fått ekonomiskt bidrag för sin skolgång från givmilda svenskar.

 Veckans skiva: The London Sessions - Muddy Waters

//Chasid

Added 2007-06-16 10:24 | Read 16111 times. | Permalink
Så sant, så sant...
Roligt med lite pespektiv här på FS. Men kameran kan ju även vara ett verktyg för att förändra världen. Fast de som lägger massor med pengar på supertelen eller senaste "proffs" DSLR:n bara för att ta halvtaskiga "fågelbilder" eller "mjukporr" på flickvännen har nog inte det perspektivet.

Kanske borde vi alla ta oss en extra funderare!
Tack för perspektivet!
/johan e
Svar från Chasid 2007-06-17 13:24
Hej Johan och tack för ditt svar!
Självklart kan fotoapparaten var ett verktyg för att förändra världen, utan att slå mig för bröstet så har jag faktiskt haft den stora förmånen att förändra världen lite grann genom mina bilder! Men det är precis som du skriver de som lägger stora pengar på både dyra fotoapparater, objektiv och som tar halvtaskiga bilder som jag främst vänder mig till med mina tankar. Men till syvende och sist så gör var och en vad den vill med sina pengar, men det vore som sagt kul om någon kunde fås att tänka i ett litet vidare perspektiv än jag, mig och mina behov.
//Chasid
Tycker det du skriver är helt rätt. Det behövs så lite för att hjälpa de som har det sämre. Gillar din lite lockande rubrik, tror många lurats till att läsa dina angelägna rader just i sin jakt på ny åtråvärd teknik. Helt klart begrägligt, men här helgar syftet dina handlingar.
Mvh. Paul
Svar från Chasid 2007-06-17 13:28
Hej Paul, tack för din kommentar!
Som reklammakare så präglas jag av målgruppstänkande, rubriken "Canon EOS 40D & EF 15-55/4 USM" var tänkt som en aptitretare för att locka rätt målgrupp till att läsa min blogg! Lite bedrägligt kan tyckas men ändamålen helgar medlen! Om så bara en person som läste inlägget blir fadder för ett fattigt barn, så har jag lyckats, med min lilla kupp!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer