"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Kamouflaget som gör dig till en fluga på väggenMånga naturfotografer kamouflerar sig för att bättre kunna smälta in i djurens miljöer. Allt för att störa djuren så lite som möjligt och för att kunna ta unika bilder på djuren i dess rätta element.


Men hur ska vi som håller på med dokumentärfoto kunna utnyttja fördelarna av ett bra kamouflage som gör oss direkt osynliga för våra motiv? Vi skulle behöva ett kamouflage som låter oss vara som en fluga på väggen och på så vis kunna ta de bilderna som vi bara drömmer om.

Nu finns det äntligen ett kamouflage som är speciellt framtaget för fotojournalister och dokumentärfotografer. På bilden nedan finns en väl kamouflerade dokumentärfotograf som har på sig den nya dräkten. Om du tittar riktigt noga så kanske du kan upptäcka honom. För att ge dig ytterligare en ledtråd får du gärna klicka på den följande länken så att du får se kamouflaget som fotografen bär. Det kommer nog att göra det lite lättare att hitta honom: Kamouflage från Tick Thank

Dräkten fungerar tyvärr inte så bra vid gatufoto och därför har Tick Thank tagit fram ett unikt kamouflage som fungerar utmärkt vid gatufoto. Jag har tyvärr ingen rätt att publicera bilden på dräkten i min blogg men om du klickar på länken kommer du att kunna ta del av en artikel med en bild av den meriterade norska gatufotografen Vigdis Johansen i full aktion i sitt diskreta gatufotokamouflage

Text och foto: © Mikael Good, 2012. All Rights Reserved. 

Added 2012-11-29 14:31 | Read 7878 times. | Permalink
:-D
Kul! Den första camodräkten du tipsade om var snygg och skulle säkerligen funka bra. Man får passa sig bara så att inte nån mot förmodan ändå upptäcker var man sitter, för då är risken stor att man blir ihjälslagen med en ihoprullad tidning eller nåt.
För övrigt gillade jag din älgbild!
/Mattias(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer