"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Too much junkie business

Kan man bli beroende av att samla på kameror? Är samlandet av kameror och objektiv ett typiskt manligt drag? Finns det kvinnor som samlar på kameror och objektiv? Det finns många frågor som man kan ställa kring kamerasamlande.

Jag har i vart fall alldeles för lätt att samla på mig allt för många kameror och objektiv. Det beror i mångt och mycket på att jag har svårt att säga nej till en bra affär om jag har pengar. Å andra sidan så är jag även bra på att sätta ned foten och säga stopp och göra mig av med prylar om så behövs.

Utan omsvep erkänner jag ändå att jag har allt för många kameraprylar. Jag är ändå på god väg att bryta mig ut ur mitt beroende. Förra året hade jag betydligt mer grejer. Trots att jag har sålt eller skänkt bort en betydande del av mitt överflöd av kameror och objektiv så har jag ändå för många kameragrejer kvar. Sex digitala systemkameror är minst tre för många och femton objektiv är minst fem för många… När jag väl bestämt mig för vad jag ska behålla kommer jag nog att auktionera ut några kameror och objektiv på någon auktionssajt.

Text och foto: © Mikael Good, 2012. All rights reserved. 

Added 2012-10-26 09:35 | Read 9049 times. | Permalink
På instagram läggs det upp mängder av bilder på vintage kameror om man nu får kalla dem det. Polaroid kamera samlingar, Holga samlingar och diverse andra kameror. De är mest tjejer/kvinnor. Det är nog ett samlarintresse som finns hos både män och kvinnor.
Svar från Chasid 2012-10-26 14:16
Tack för din kommentar Sahra :)
Det kanske är som så att kvinnor samlar på enkla, billiga och vackra kameror? Medan män kanske samlar på mer dyrbara kameror och objektiv?
/Mikael Good
Tja, vad svarar man på så'nt här då? ;)
B)
Svar från Chasid 2012-10-26 14:15
Tack för din kommentar Bengan :)
Du kan ju alltid svara att du bara har en digitalkamera :)
/Mikael Good
Så länge det inte hindrar dig från att göra det du verkligen vill så är det väl inga större problem med samlandet. De flesta samlar på något. Jag köper en massa fotoböcker som jag inte behöver.
Svar från Chasid 2012-10-27 18:34
Tack för din kommentar Magnus :)
Jag har lovat min fru att om jag köper något så ska jag göra mig av med något annat. För min del är det bra att sätta upp regler för att undvika att jag hamnar i samma lätt överdrivna samlarsituation som jag försatte mig själv i när jag var singel. Nu har jag kontroll på samlandet och jag har blivit riktigt bra på att göra mig av med grejer som jag inte längre använder. Vi är alla olika och en del tycker om att samla på sig mängder av saker och det tycker jag att de ska få göra så länge de mår bra av det :)
/Mikael Good



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourty as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer