"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag vill visa vad jag verkligen går för på arbetsmarknaden

De senaste åren har jag sökt hundratals arbeten och varit på mängder av anställningsintervjuer utan att få något annat napp än några kortare och några längre projektanställningar sedan 2010. Jag har även lagt ned flera hundra timmar med ideellt arbete för olika hjälporganisationer. Jag har synts mycket i media i samband med utställningar och olika åtaganden för de minst bemedlade runt om i världen.

Är det någon som inte borde vara arbetslös så är det jag, men ändå är jag det och jag vet ärligt talat inte hur länge jag orkar att vara arbetslös till. Jag vill verkligen arbeta och göra rätt för mig och livet som arbetslös det tär på mig... Särskilt som jag själv inte valt att vara arbetslös utan blev uppsagd från mitt fasta arbete på grund av en vikande annonskonjunktur…

Om jag får chansen ska jag visa vad jag verkligen går för på arbetsmarknaden. En sak är säker den som väljer att anställa mig kommer inte att ångra sig. 

Besök gärna min profil på Linkedin om du är intresserad av att läsa mer om mig: linkedin.com/pub/mikael-good/51/a75/689"Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två" - Rudyard Kipling

Text och foto: © Mikael Good, 2012

Added 2012-06-29 18:49 | Read 5081 times. | Permalink
Hej Mikael!Du har fått chansen flera gånger,kanske du du skulle bil mer ödmjuk,alla kan inte få allt som man pekar på,du måste se verkligheten,men du tittar för mycket åt vänster,sköt om dig och de dina ......
mvh Rolf
Svar från Chasid   2012-06-29 19:24
Hej Rolf och tack för din kommentar :)
Jag önskar verkligen att jag förstod vad du vill ha sagt men tyvärr gör jag inte det. Den personen som du målar upp med dina ord är i vart fall väldigt långt borta från den personen som jag är. Du kanske skulle försöka att bli lite tydligare i din kommunikation.
//Mikael Good
Jag kan tänka mig följande förklaring,du är för ärlig och tar parti för dem som har det sämre i samhället.Alltså i stället för att bara tänka på dig själv så visar du en human och mänsklig sida,det kanske ses som man är vänstervriden? För mig är det fina egenskaper.Jag hoppas att du får det jobbet som du vill ha och behöver.

//Johan
Svar från Chasid   2012-06-30 09:56
Tack för din kommentar Johan :)
Jag tycker också att sådana värden borde stå högt på arbetsmarknaden men vi lever i nya tider då egot allt som oftast står i centrum.
//MIkael Good
Känner ju inte dig men eftersom du påtalar att du har så väldigt mycket att göra trots att du inte har någon formell anställning så kanske svaret ligger där?

Heder åt ditt ideella arbete - tur att det finns empatiska människor i världen - men! ... om ett företag söker någon att anställa så tittar man givetvis på vad den enskilde sysslar med på fritiden , om det då framkommer att du har mer än heltid "bara" på dina fritidssysselsättningar så kanske inte företaget ser möjligheten att få dig att ställa upp tex på övertid eller extratid ... det kan faktiskt vara så ... tror dock inte att det har att göra vad man sysslar med utan kanske mängden av sysslor ...

Jag säger inte att jag har helt rätt i detta men idag vill varje arbetsgivare ha första tjing på de personer de anställer - det är dyrt att anställa och då vill man ha valuta samt många gånger också möjlighet att använda sina anställda till övertid etc etc ...
Rätt eller fel - men det kan vara värt en tanke - att man sysslar med hjälparbete kan jag bara se som nåt positivt , det visar att man kan vara beredd att hugga i när det behövs.

Lycka till i ditt fortsatta arbetssökande.
//Glenn
Svar från Chasid   2012-07-01 10:29
Tack för din kommentar Glenn :)
Jag har fullt upp med arbete men jag har inget som jag får någon inkomst från. Att jag håller mig sysselsatt beror främst på att jag vill hålla min kunskap levande och vidareutbilda mig inom de områdena som jag vill och behöver förstärka. Det finns alltid en risk att ett företag inte vill anställa mig av rädsla att jag inte kommer att ge 100 procent. Men jag har haft heltidsarbete och ett stort ideellt engagemang tidigare och det har fungerat utmärkt. Jag har valt att alltid sätta mitt huvudsakliga arbete först.
//MIkael Good
2012-06-29 20:32   Mikael
Har själv varit arbetslös över en helg. De värsta dagarna i mitt liv! Blir trotsallt glad av att läsa att du har en vilja att inte vara arbetslös. I dag sitter jag på andra sidan och har arbetsledaransvar och inget är bättre än "vilja" ur ett arbetsgivarperspektiv. fortsätt med din stil, det löser sig på sikt!!!
Svar från Chasid   2012-07-01 10:24
Tack för din kommentar Mikael :)
Jag tror också att det kommer att lösa sig relativt snart. Vill man inget kommer man ingenstans.
//MIkael Good
Vad är det för jobb du söker?
Svar från Chasid   2012-06-30 09:53
Tack för din kommentar Magnus :)
Jag brukar säga att jag är multikreatör eller multijournalist. Jag har arbetat som informatör/kommunikatör, grafisk formgivare, originalare, annonskreatör, redigerare, reporter, fotojournalist och har stor erfarenhet av att jobba med sociala medier.
//Mikael Good
froderberg   2012-07-01 17:33
Journalistik är en svår bransch, särskilt om man söker anställning. Trots allt arbetar 80 procent av alla utbildade journalister med journalistik så det är inte omöjligt. Det gäller att ha bra cv, men framförallt bra arbetsprover. Att vara långtidsarbetslös skrämmer de flesta arbetsgivare.

Det är bra att du gör Viseur, det håller dig sysselsatt och ger dig fler arbetsprover.

Mitt råd är att inte gå direkt på målet. Sök brett utanför journalist/information för att komma undan stämpeln "långtidsarbetslös". Jobba sedan med egna projekt och ta olika frilansuppdrag för att bygga upp din portfolio, få mer erfarenhet och skaffa kontakter. Till slut kommer rätt jobb förbi och då har du en starkare position.

Många frilansfotografer jobbar som skolfotografer under höstterminerna. Det har jag också gjort och jag har fortfarande nytta av de erfarenheterna.
Svar från Chasid   2012-07-02 15:12
Tack för tipsen Magnus. Det uppskattas :)
//Mikael Good
Det som du har gjort med "Le Viseur" är kanon, bilder och texter är bra, den berör och engagerar. Det känns som att detta är det som du bör hålla på med, men fotografering är som allt annat kuturabete lågbetalt och svårt att leva på, det gäller att finna en nisch och det tycker jag att du har gjort sedan gäller det att gå vidare och även försöka tjäna pengar.
Svar från Chasid   2012-06-30 09:58
Tack för din kommentar Stefan :)
Det är svårt att leva som reporter och fotograf men jag är öppen för förslag och kan tänka mig att arbeta med något helt annat för min försörjning.
//Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer