"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Tänk först handla sen

Tänk om vi bara kunde tänka efter en liten stund innan vi hastar iväg till butiken på jakt efter nya kameror eller objektiv. Vi kan kontrollera var kameran är tillverkad, hur arbetsförhållandena i fabriken är och om arbetarna får skäliga löner för sitt arbete innan vi gör vårt köp. Jag är själv dålig på det men jag lovar att jag ska försöka bättra mig.

Det är faktiskt vi konsumenter som styr marknaden och så länge som vi ropar efter allt billigare produkter kommer marknaden att försöka tillgodose våra behov. Om vi däremot börjar ställa krav på att det som vi köper är tillverkat av arbetare som har en bra arbetsmiljö och som får skälig lön för sitt arbete kommer marknaden snart att ta fram produkter som motsvarar våra krav. Allt ligger så att säga i våra händer. Om du vill vara med och förändra arbetssituationen för människor i tredje världen så behöver du bara tänka först och handla sen!


Money © Mikael Good, 2009

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm

Dagens låt: Money – Pink Floyd

//Chasid

Added 2011-10-21 10:06 | Read 4130 times. | Permalink(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventynine as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer