"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Min bästa bild är tagen med en sliten gammal kamera

På den utmärkta sidan 591 Photography blog kör de en utställningsserie som heter My Best Picture (min bästa bild). Mitt bidrag till den utställningsserien kan ni se här: http://www.591photography.com/2011/10/my-best-picture-mikael-good.html

När du ändå har klickat dig in på 591 Photography Blog tycker jag att du ska ta dig lite tid och botanisera lite bland bilderna. 591 innehåller mycket bra samtida fotografi från fotografer från världens alla hörn. Framförallt innehåller sidan ingen reklam eller tråkiga produkttester.

För att återknyta lite till gårdagens inlägg: Nya och bättre kameramodeller och objektiv.
Jag använde en sliten nästan 20 år gammal kamera och ett objektiv för 350 kronor till bilden som jag räknar som min bästa bild. Jag kände kameran, objektivet och filmen utan och innan och visste att resultatet skulle bli bra trots att jag fotade med film och fick vänta ett par veckor innan jag kunde se slutresultatet. 

Man behöver som synes inte ha den dyraste och "bästa" utrustningen för att nå ett bra resultat, det viktigaste är att man kan sin kamerautrustning och vet vad man vill säga. I fotovärlden är det inte alls omöjligt att vinna Le Mans med en gammal rostig Volkswagen bubbla :)

I den här utställningen finns det fler bilder som är tagna med samma gamla kamera och billiga objektiv: http://www.591photography.com/2011/04/591-exhibition-mikael-good-meetings-in.html


A Little Girl from Damu Village, China © Mikael Good, 2004



<Edit> Most viewed on 591 Photography Blog the last 7 days

Det här tycker jag är lite roligt, det visar att det är fler än mig som gillar min bild på den lilla flickan från Damu :) Tidigare har några riktigt tunga namn inom fotografi gett mig mycket uppmuntrande ord angående bilden. Även om jag tycker att det är roligt så är det bästa med bilden att den har fått vara med och förändra levnadsvillkoren i positivt riktning för människorna i en hel by :) <Edit>

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



Dagens låt: Joy Division - Love Will Tear Us Apart

//Chasid

Ps: När jag försökte med bilden i Galleri FS fick jag beskedet att den inte höjde sig över mängden och därför inte passade i Galleri FS :-)

Added 2011-10-04 09:03 | Read 5362 times. | Permalink
ja, det var en bra bild tycker jag med :)

men en annan sak.. ad-free blog? jag förstår inte varför du har med den här, det är ju en massa reklam på sidan som du har din blog på.
Svar från Chasid 2011-10-04 11:15
Tack så mycket för din kommentar Jonas :) Klicka bara på länken: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm så kommer du till en reklamfri variant av min blogg.
//Chasid
jonasfx 2011-10-05 15:56
aah! mycket trevligare, tackar :)
Du rockar Chasid
Svar från Chasid 2011-10-04 11:31
Rockar jag trots att jag inte har använt en Leica till bilden :)
//Chasid
Micke Borg 2011-10-04 11:37
Som om det betyder nåt. :)
Svar från Chasid 2011-10-04 11:45
Kameravalet spelar egentligen ingen roll det är bildresultatet som räknas. Men det är ändå grymt kul att fota med en Leica M :)
//Chasid
Micke Borg 2011-10-04 11:49
Min Yashica-C som var gratis e lika kul den
Svar från Chasid 2011-10-04 11:56
Jag har en gammal manuell Fujica mätsökarkamera och den var rolig att fota med ända tills slutaren plötsligt la av, tyvärr är den beyond repair trots ivriga försök till återställning... Min Yashica nattkamera har också lämnat in men Leican går som ett urverk trots sina 55 år :)
//Chasid
Bra bild detta Mikael!
För tankarna till en annan hyfsad dokumentärfotografs barnbilder,
en icke helt okänd Brasilianare. ;)
-affe
Svar från Chasid 2011-10-04 16:29
Kul att du nämnde den icke helt okända brasilianaren, han råkar faktiskt gilla den här bilden :)
//Chasid
Det jag är mest intresserad av att höra är varför du tycker att det här är din bästa bild.
Svar från Chasid 2011-10-05 08:00
I mitt tycke har den allt det som en bra bild ska innehålla och den lilla flickans blick suger sig fast hos betraktaren och lämnar ingen oberörd. Jag är medveten om att bilden inte är tekniskt perfekt men som du säkert vet så är tekniken alltid kraftigt underordnad känslan för mig.

Det som jag är mest nöjd med är att tack vare bilden och andra bilder som jag tog i den tibetanska byn har situationen för människorna där kraftigt förbättrats sedan mitt besök. Nu har byn en ny skola, nya idrottsredskap, en ny väg och en brunn har borrats i byns närhet. Barnen i byn har fått en framtid och jag vet att deras föräldrar är mycket tacksamma :) Jag har inte tjänat några pengar på bilden men att få vara med och förändra levnadsvillkoren för människor i en hel by är betalning nog för mig, det är foto när det är som bäst :)
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventeen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer