"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det måste ha stormat rejält den natten

Det stormade ordentligt en natt när vi var på Öckerö förra sommaren. Vinden tjöt obönhörligt och regnet piskade ilsket mot fönsterrutorna hela natten och det kändes som om hela ön skulle sjunka ned i havet och försvinna.

Morgonen därpå gav sig grabben och jag oss iväg på cykeln ned till havet för att se om vinden hade fört med sig något intressant. Det enda som vi såg var en del konstiga pippifåglar som vi inte sett tidigare, men sånt är varken jag eller grabben intresserade av. Vi var ute på jakt efter något som var mycket intressantare, det som havet har gömt. Kanske skulle vi kunna hitta en skattkista som var fylld med guldpengar och smycken och på så vis göra oss ekonomiskt oberoende för all framtid.

Plöstligt stannade grabben till, pekade och sa glatt: 
- Titta pappa en kissemiss!
Jag stannade till mitt i steget och tittade. Mycket riktigt där satt en stor kissemiss på ett klippblock och stirrade förundrat ut över havet.
Grabben och jag lockade på kissemissen för att se om den var kelen, men den stora kissemissen gav oss bara en snabb blick innan den skrämt ilade iväg över klipporna.

Jag hann med att ta ett kort på den innan den försvann. Den lilla kissemissen var ungefär lika stor som en labrador, den hade inget halsband och det tyckte jag var lite konstigt. Väl hemma i stugan igen så laddade jag in kortet på kissemissen i datorn och gjorde en googlesökning på den. Till min stora förvåning upptäckte jag att det var en snöleopard som vi hade sett.

Jag vet att det kan komma in långväga flygande gäster till ön när det har stormat rejält men med tanke på att det var en snöleopard som vi sett så måste det ha stormat riktigt rejält under natten.


Kissemissen © Mikael Good, 2010

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



Dagens låt: 
The specials - Concrete jungle

//Chasid

Ps: Bilden är ett montage, jag hart lagt till bakgrunden i Photoshop :-)

Added 2011-09-13 09:43 | Read 3326 times. | Permalink
Jag måste säga att snöleoparden nog hade klarat sig ganska bra i den miljön ändå.. den verkar ha perfekt camoflage för klipphällarna =)
Svar från Chasid 2011-09-13 17:58
Du har rätt Manuel, det är en perfekt biotop för snöleoparder nackdelen är att det inte finns så mycket för dem att äta i Bohuslän :)
//Chasid
fotografmanuelek 2011-09-13 20:42
soldyrkande människor funkar inte? eller är det alldeles för säsongsbetonat ;)
Svar från Chasid 2011-09-14 10:17
Soldyrkare är alldeles för säsongsbetonat. Men fågelskådare brukar häcka i det området som jag "fotograferade" snöleoparden i ;)
//Chasid
Jo, inatt blåste det skapligt här vill jag lova. När jag tittade ut på gården hade det blåst dit en fotograf. Han yrade något på norska medan han letade efter kameran, sedan sprang han iväg.
Det är underliga tider nu:-)

Ha det gott! /Thomas
Svar från Chasid 2011-09-13 17:59
Var fotografen blåst eller hade han bara blåst dit? :)
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer