"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Min inbyggda ljusmätare fungerar fortfarande precis som den ska

I dag använder jag i stort sett bara digitala fotoapparater men ibland är det kul att köra en film i en helt mekanisk fotoapparat och återuppliva mina fotografiska grundkunskaper, där jag låter mitt eget öga fungerar som ljusmätare och skärpeinställningen sker med hyperfokal eller ljusram.


Matheo har byggt ett flygplan av en klädnypa och en pinne © Mikael Good, 2011

I går gjorde jag något som jag inte gjort på mycket länge. Jag framkallade några filmer och när det var dags för mig att studera slutresultatet kunde jag genast se att min inbyggda ljusmätare fortfarande fungerar som den ska.


Matheo och en kompis leker i gruset © Mikael Good, 2011

Jag har fått mycket positiv uppmärksamhet för mina dokumentärbilder och mina reportage de senaste åren. För min del är det välgörande att ta ett steg tillbaka lite då och då så att jag inte sugs med av framgångens sötma och glömmer bort mitt mål. Att använda en helt manuell fotoapparat är ett bra sätt för mig att koppla av på och ta ett steg tillbaka.


Matheo har uppfunnit en gungstol © Mikael Good, 2011

Jag skulle nog köra med film lite oftare om det bara inte var så fruktansvärt tråkigt att scanna och bearbeta filmen. Att ställa mig i ett mörkrum har jag inte tid till längre men det är egentligen den vägen som jag ska gå om jag ska köra mer analogt. Nu blir det egentligen bara ett långsamt digitalt förfarande...


På väg mot fabriken © Mikael Good, 2011


Ryktet som går på stan har visat sig stämma :) © Mikael Good, 2011

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



Dagens låt: Commando - The Ramones

//Chasid

Added 2011-09-10 14:50 | Read 2891 times. | Permalink
Oo, världens bästa kamera! Fast den verkar ta lodräta bilder då du håller den vågrätt - unikt, en miljon på nästa LP-fotoauktion :)

Och kom ihåg; bara koshersalami!

Johan
Svar från Chasid 2011-09-10 18:05
Givetvis är det versionen med budda-öron och dubbelslag. Den undre bilden är något beskuren men det hade inte varit fel att vara ägare till en unik halvformats Leica :) Koshersalami? Jag äter bara gefüllte fische :)
//Chasid
butreion 2011-09-10 20:03
Jag har buddhaöron och enkelslag. Funkar det med :)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer